Perec tart (sastojci)
Za podlogu:
150 g pereca
1 žlica šećera u prahu
100 g maslaca
Za kremu:
200 g slatkog vrhnja
160 g mliječne čokolade
Priprema:
1. Perece usitnite u blenderu, ili koristite plastičnu vrećicu/čistu kuhinjsku krpu pa ih zdrobite valjkom ili kuhinjskim batom.
2. Maslac izrežite na kockice pa ga stavite u manji lončić i otopite na laganoj vatri.
3. Otopljeni maslac kratko prohladite, te mu dodajte usitnjene perece i žlicu šećera u prahu. Dobro promiješajte.
4. Dno kalupa obložite iskrojenim komadom papira za pečenje, pa dodajte pjeskastu smjesu za podlogu. Koristeći žlicu smjesu rasporedite po dnu i stranicama kalupa kao da oblikujete jednu veću „košaricu“, lagano utisnite i ostavite u hladnjaku da se stisne.
5. U međuvremenu pripremite kremu, slatko vrhnje zagrijte tik do vrenja, sklonite s vatre i dodajte usitnjenu čokoladu. Ostavite 5 minuta, pa dobro promiješajte dok ne dobijete gustu, kompaktnu kremu. Ostavite da se prohladi.
6. Kremom napunite podlogu od pereca, pa ponovno vratite u hladnjak na minimalno 2 sata, najbolje preko noći. Poslužite dobro ohlađeno. Gotov tart ukrasite perecima, po želji dodajte i ostruške čokolade.
3 pravila odgoja Jordana Petersona: "Vodite računa što radite, a ne što pričate"
6 ključnih pravila danskog odgoja: Nema ultimatuma, djeca se igraju sama, a ovo ih uče od prvog dana
Nakon smrti djeteta od posljedica 'obične gripe' infektologinja iz Zarazne upozorava: Necijepljenje nije opcija
Ako ne volite matematiku ili se mučite s brojevima, ovako će to utjecati na vašu djecu
Tko je djevojčica koja je pjevala na inauguraciji? Pozvao ju je predsjednik Milanović