Natasja Chiara Petrić profesionalno se bavi kuhanjem  nakon što je na trećoj godini Učiteljskog fakulteta shvatila da se upravo tu krije njezin pravi poziv. Uz završenu kuharsku školu, iskustvo je stjecala u nekoliko zagrebačkih restorana, održava različite dječje kuharske radionice, a posebnu pažnju posvetila je upravo prehrani u trudnoći, baš kao što istu pažnju posvećuje - i s nama dijeli na društvenim mrežama! - prehrani svoje kćeri Gaie.

Sastojci:
150 g integralnog pšeničnog brašna
250 g glatkog brašna tip 550
15 g praška za pecivo
7 g sitne soli
300 g kefira
30 g maslinovog ulja

Od svih navedenih sastojaka potrebno je umijesiti tijesto. Njega nije potrebno previše mijesiti na radnoj površini, već tek toliko sa se svi sastojci dobro povežu. Zatim ga treba ostaviti da odstoji 2-3 sata u posudi s malo ulja. Praznu grill tavu dobro zagrijte na vatri. Od tijesta napravite otprilike 12 kuglica, koje je potrebno rukama razvaljati u krug debljine 2 mm. Pecite svaki flatbread u vrućoj tavi cca 2 minute sa svake strane. Držite ih u čistoj suhoj krpi dok ne ispečete preostalo, a prije serviranja premažite s malo otopljenog ghee ili običnog maslaca.

Izvor: Chiarin tanjurić (Instagram)
Fotografije: Berislava Picek/Cropix (Instagram post) i Profimedia

View this post on Instagram

A post shared by Nastasja Chiara Petrić (@chiarin.tanjuric) on