Sastojci za četiri porcije:
- 5 srednjih krumpira
- 200 ml mlijeka
- 100 ml vode
- sol
- 3 luka
- 1 režanj češnjaka
- 3 žlice maslaca (60 g)
- ½ jabuke
- 300 g kuhanog kiselog kupusa
- papar
- muškatni oraščić
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- 3 žlice kiselog vrhnja
- 2 jaja
- 2 senfa
- malo vlasca
Priprema
1.Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
2.Krumpire operite, ogulite i narežite na ploške. U lonac stavite vodu, mlijeko i malo soli pa skuhajte krumpir do pola.
3.Luk i češnjak oljuštite i nasjeckajte. Popržite luk i češnjak na maslacu.
4.Narežite jabuku na kockice.
5.Kupus ocijedite i stavite ga u namašćen vatrostalnu posudu.
6.Ploške krumpira pomiješajte s jabukom, posolite i popaprite te začinite muškatnim oraščićem. Promiješajte pa sve položite na kiseli kupus.
7.Pomiješajte vrhnje za kuhanje, kiselo vrhnje, ostatak mlijeka, jaja i malo senfa, posolite i popaprite. Mješavinu prelijte po krumpiru.
8.Složenac pecite u pećnici oko 40 minuta.
9.Prije posluživanja pospite nasjeckanim vlascem.
Tekst: M.B.
Foto: Profimedia
Roditelji, oprez: Ovo je 6 opasnih stvari u kući s kojima se bebe vole igrati
Dijete stalno plače u vrtiću, neće jesti ni spavati: Savjet stručnjakinje zabrinutoj mami
Zašto beba još nema kosu: Ćelavost beba ne mora značiti problem, ali kada se zabrinuti?
Tihi refluks kod beba: Kako prepoznati simptome i pomoći djetetu?
Mogu li majke upropastiti svoje sinove? Slavni psiholog Carl Jung otkrio fatalnu pogrešku u odgoju dječaka