Sastojci:
- 500 g gotovih njoka
- 300 g prokulica (svježih ili zamrznutih)
- 2 žlice u grubo narezanih oraha
- 3 žlice maslinova ulja
- 60 g trvdog sira ili parmezana
- muškatni oraščić
- sol i papar
Priprema
1.U uzavrelu i posoljenu vodu stavite prokulice i kuhajte ih na srednjoj vatri oko 10 minuta (ili do željene mekoće).
2.Nasjeckane orahe popržite kratko u tavici bez dodavanja ulja. Zatim ih izvadite i stavite po strani.
3.Njoke izvadite iz pakiranja i odmah stavite u tavicu na ulje. Uz stalno miješanje pržite oko 10 minuta.
4.Izvadite prokulice iz vode, procijedite ih i dodajte u tavicu s njokima. Sve zajedno pržite još 5 minuta uz miješanje.
5.Naribajte sir na grublje. Njoke s prokulicama posolite, popaprite i začinite muškatnim oraščićem. Prokulicama dodajte pola naribanog sira i oraha i promiješajte. Drugu polovicu sira pospite po jelu. Odmah poslužite.
Savjet: Isti recept može se napraviti i s brokulom ili cvjetačom.
Tekst: I.Š.
Foto: Profimedia
Najveći roditeljski strah: Kako se ponašati kad se dijete izgubi u gužvi
Simptomi koji mogu pokazivati ADHD kod djece: Stručnjak objašnjava na što obratiti pažnju
Dnevno spavanje kod bebe: Kako znati da je spremna za novu rutinu i kada treba pričekati?
13 životnih vještina koje dijete treba znati od malih nogu
'Jednostavne' i 'teške' bebe: Zašto su neki mališani mirni i vole društvo, a drugi nervozni i stalno plaču