Sastojci za 4 osobe:
- 500 g riže
- 2 žlice maslinova ulja
- 2 režnja češnjaka
- 1 luk
- 1 limenka pelata rajčice
- 1 tikvica
- 1 konzerva tune (185 g)
- 375 ml vode
- sol
- parmezan
Priprema
- Češnjak i luk oljuštite. Luk nasjeckajte, a češnjak narežite na ploškice.
- U posudi ili dubljoj tavici zagrijte maslinovo ulje te kratko pržite češnjak i luk. Dodajte rižu te sve pržite oko 1 minute. Rajčice prepolovite pa dodajte u posudu. Tikvicu očistite, narežite na ploške i dodajte u posudu zajedno s tunom. Zalijte s oko 375 ml vode, promiješajte i pokriveno zakuhajte.
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Rižoto stavite u pećnicu te ga pecite oko 30 minuta. Nemojte ga miješati niti zalijevati. Nakon pola sata izvadite iz pećnice, po želji posolite i pospite svježe naribanim parmezanom. Poslužite vruće.
Tekst: I.Š.
Foto: Profimedia
Tata ljubi petogodišnjeg sina u usta: Optužili ga da će mu prenijeti bakterije i karijes
Majčino mlijeko boje jagode: Mama pokazala što stoji iza ovog fenomena
4 tipa roditelja i stilova odgoja, a jedan je najgori
Kate Middleton tradicionalno fotografirala princa Louisa za šesti rođendan
Princ Louis uči uz metodu iz 1980-ih: Poboljšava emocionalnu inteligenciju kod djece, ali i odraslih