Kraljevski drobljenac je ukusan, lako se priprema i djeca ga vole. Ovaj drobljenac malo je drugačiji jer ćete u njemu naći laganije, pirovo brašno, zobene pahuljice te skyr, mliječni proizvod koji spaja najbolje od sira i jogurta - ima kremastu strukturu, lagano je kiselkastog okusa i ima više proteina, a manje masnoća. Dobar tek!

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 100 g pirovog brašna
  • 3 žlice zobenih pahuljica
  • 120 ml mlijeka
  • 130 g skyr jogurta
  • 40 g brezinog šećera
  • malo soli
  • ½ žličice cimeta
  • 1 žličica praška za pecivo
  • malo kokosovog ulja
  • 1 žlica
Za nadjev: svježe voće, džem, kratko ukuhano i zašećereno voće ili orašasti plodovi

Priprema

1#Razdvojite žumanca od bjelanaca pa od žumanaca, brašna, zobenih pahuljica, mlijeka, skyra, polovice brezinog šećera, cimeta i praška za pecivo umiješajte viskozno tijesto.

2#Izmiksajte bjelanca u čvrsti snijeg s ostatkom brezinog šećera i malo soli pa ga lagano umiješajte u tijesto sa žumancima.

3#U tavicu stavite malo kokosovog ulja i neka se zagrije na srednjoj vatri. Ulijte tijesto u tavicu i ostavite da se peče oko 3 minute. Zatim premjestite tavicu u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva na 10 do 12 minuta.

4#Izvadite tavicu iz pećnice, vilicom razrežite komadiće i pospite s jednom žličicom brezinog šećera pa sve ponovno vratite u pećnicu na još 5 minuta kako bi se šećer karamelizirao.

5#Izvadite drobljenac iz pećnice i servirajte ga s predloženim nadjevima.

Tekst: I.Š.

Foto: Profimedia