NAJUKUSNIJA KREMA OD KESTENA: jednostavan način za iskoristiti pire od ovih ukusnih jesenskih plodova

Jesen donosi bogatstvo plodova, voća i povrća. Kesteni su samo jedan od razloga zašto uživamo u ovom godišnjem dobu

Shutterstock Krema od kestena

Jesenska sezona nezamisliva je bez kestena koji se sada nalaze na brojnim jelovnicima. Iako priprema pirea nije tako jednostavna, vjerujte, isplati se potruditi za ovu slasticu za koju recept donosimo u nastavku.

Sastojci

  • 250 oguljenih kestena
  • 350 ml mlijeka
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 mahuna vanilije
  • 1 žlica kakaa (najbolje kvalitete)
  • 250 g slatkog vrhnja

Priprema

Oguljene kestene stavite u posudu, potom dodajte mlijeko, vaniliju i kuhajte dok ne omekšaju. Ocijedite ih u cjedilu, uklonite mahunu vanilije pa kestene izmiksajte sa šećerom i 1 žlicom vrhnja. Dodajte kakao. Istucite slatko vrhnje i dodajte ga kestenima. Kremu od kestena raspodijelite u posudice i poslužite.

Shutterstock  Ogulite kestene, dodajte mlijeko, vaniliju i kuhajte dok ne omekšaju

Izvor: Čarolija okusa