Sadržaj:

  • po 2 limenke crvenog i bijelog graha (po 425 ml)
  • ½ vezice bosiljka
  • 4 zimska luka
  • 1 tikvica (200 g)
  • 2 režnjića češnjaka
  • 4 žlice maslinova ulja
  • 1 limenka sjeckane rajčice (850 ml)
  • 500 ml povrtnog temeljca
  • 2 žlice balzamičnog octa
  • 2 žličice harisse (tuniske ljute paste), može i bez toga zbog djece
  • suhi timijan
  • sol, papar

Priprema:

  1. Grah istresite u sito, oplahnite ga i ostavite da se ocijedi. Bosiljak oplahnite, otrgnite mu listiće pa polovicu narežite na trakice.
  2. Luk očistite, oplahnite i narežite na kolutiće, tikvicu očistite, operite i narežite na ploške, a češnjak oljuštite i nasjeckajte te propirjajte na vrućem ulju.
  3. Dodajte onda luk i tikvicu i pržite sve zajedno oko 4 minute. Umiješajte grah i rajčicu te kratko kuhajte.
  4. Zatim umiješajte juhu, usitnjeni bosiljak, balzamični ocat i harisu pa kuhajte na laganoj vatri 7 minuta. Primiješajte timijan te dodajte soli i papra po ukusu. Ukrasite preostalim listićima bosiljka.

Izvor: kuhaj.story.hr