Sadržaj:
- po 2 limenke crvenog i bijelog graha (po 425 ml)
- ½ vezice bosiljka
- 4 zimska luka
- 1 tikvica (200 g)
- 2 režnjića češnjaka
- 4 žlice maslinova ulja
- 1 limenka sjeckane rajčice (850 ml)
- 500 ml povrtnog temeljca
- 2 žlice balzamičnog octa
- 2 žličice harisse (tuniske ljute paste), može i bez toga zbog djece
- suhi timijan
- sol, papar
Priprema:
- Grah istresite u sito, oplahnite ga i ostavite da se ocijedi. Bosiljak oplahnite, otrgnite mu listiće pa polovicu narežite na trakice.
- Luk očistite, oplahnite i narežite na kolutiće, tikvicu očistite, operite i narežite na ploške, a češnjak oljuštite i nasjeckajte te propirjajte na vrućem ulju.
- Dodajte onda luk i tikvicu i pržite sve zajedno oko 4 minute. Umiješajte grah i rajčicu te kratko kuhajte.
- Zatim umiješajte juhu, usitnjeni bosiljak, balzamični ocat i harisu pa kuhajte na laganoj vatri 7 minuta. Primiješajte timijan te dodajte soli i papra po ukusu. Ukrasite preostalim listićima bosiljka.
Izvor: kuhaj.story.hr
Morate isprobati ovaj trik za ukrašavanje pisanica: Alat već imate, a spriječit ćete nered
Tina Biloglav otkrila kako kćeri čuvaju uspomenu na oca: 'Spomenu ga svaku večer prije spavanja'
'Neuredna divlja mala stvorenja': Mama videom pokazala kako izgleda odgoj dječaka
Djeca koja su najveći buntovnici po horoskopu
Nevena Rendeli pokazala prekrasnu obiteljsku tradiciju: Četvrta generacija na upisu u istu školu