Sastojci za tijesto:
Sastojci za ukras:
- 3 jabuke
- 3 kruške
- limunov sok
- 400 g grožđa
- 3-4 žlice šećera u prahu
- cca 150 g marmelade od šipka ili marelice
- 50 g amarettini keksa
Priprema:
- Pomiješajte kvasac, 1 žličicu šećera, žlicu brašna, malo mlakog mlijeka i pustite da se sve diže.
- Izmiksajte ostatak brašna sa šećerom, solju, naribanim marcipanom, jajima, kvascem, rastopljenim maslacem i ostatkom mlijeka.
- Zamijesite tijesto i pustite da odstoji. Operite jabuke i kruške, uklonite im jezgre, izrežite na kriške i poprskajte limunovim sokom.
- Tanko razvaljajte tijesto na veličinu pravokutnog lima koji ste obložili papirom za pečenje. Pokrijte ga kriškama jabuka i krušaka.
- Dodajte zatim bobice grožđa i pospite sve šećerom u prahu. Pecite kolač na 180 °C oko 40 minuta. Zagrijte pekmez i procijedite kroz cjedilo.
- Kada se kolač ispeče, premažite voće vrućom marmeladom. Pospite kolač amarettima i pustite da se ohladi.
Izvor:kuhaj.story.hr
Foto: Profimedia
10 starih pravila koja su djecu činila otpornijom: Pomaganje u kući od malih nogu
Recenzija filma Minecraft: Za dječju kreativnost bolja je videoigra
Djeca doživljavaju prvi porast hormona nekoliko godina prije puberteta: Možda ignorirate ovaj očiti znak
U Zagrebu vodio dijete na uzici: Koje su prednosti i mane povodca za djecu?
Majčinska ljubav u ovoj dobi najvažnija je za budući uspjeh djece, potvrdilo istraživanje