Sastojci za tijesto:
Sastojci za ukras:
- 3 jabuke
- 3 kruške
- limunov sok
- 400 g grožđa
- 3-4 žlice šećera u prahu
- cca 150 g marmelade od šipka ili marelice
- 50 g amarettini keksa
Priprema:
- Pomiješajte kvasac, 1 žličicu šećera, žlicu brašna, malo mlakog mlijeka i pustite da se sve diže.
- Izmiksajte ostatak brašna sa šećerom, solju, naribanim marcipanom, jajima, kvascem, rastopljenim maslacem i ostatkom mlijeka.
- Zamijesite tijesto i pustite da odstoji. Operite jabuke i kruške, uklonite im jezgre, izrežite na kriške i poprskajte limunovim sokom.
- Tanko razvaljajte tijesto na veličinu pravokutnog lima koji ste obložili papirom za pečenje. Pokrijte ga kriškama jabuka i krušaka.
- Dodajte zatim bobice grožđa i pospite sve šećerom u prahu. Pecite kolač na 180 °C oko 40 minuta. Zagrijte pekmez i procijedite kroz cjedilo.
- Kada se kolač ispeče, premažite voće vrućom marmeladom. Pospite kolač amarettima i pustite da se ohladi.
Izvor:kuhaj.story.hr
Foto: Profimedia
Baby Lasagna objavio slikovnicu: Priča o predivnom prijateljstvu s jednookim ljubimcem
Tata ljubi petogodišnjeg sina u usta: Optužili ga da će mu prenijeti bakterije i karijes
Majčino mlijeko boje jagode: Mama pokazala što stoji iza ovog fenomena
4 tipa roditelja i stilova odgoja, a jedan je najgori
Kate Middleton tradicionalno fotografirala princa Louisa za šesti rođendan