Sastojci za tijesto:
Sastojci za ukras:
- 3 jabuke
- 3 kruške
- limunov sok
- 400 g grožđa
- 3-4 žlice šećera u prahu
- cca 150 g marmelade od šipka ili marelice
- 50 g amarettini keksa
Priprema:
- Pomiješajte kvasac, 1 žličicu šećera, žlicu brašna, malo mlakog mlijeka i pustite da se sve diže.
- Izmiksajte ostatak brašna sa šećerom, solju, naribanim marcipanom, jajima, kvascem, rastopljenim maslacem i ostatkom mlijeka.
- Zamijesite tijesto i pustite da odstoji. Operite jabuke i kruške, uklonite im jezgre, izrežite na kriške i poprskajte limunovim sokom.
- Tanko razvaljajte tijesto na veličinu pravokutnog lima koji ste obložili papirom za pečenje. Pokrijte ga kriškama jabuka i krušaka.
- Dodajte zatim bobice grožđa i pospite sve šećerom u prahu. Pecite kolač na 180 °C oko 40 minuta. Zagrijte pekmez i procijedite kroz cjedilo.
- Kada se kolač ispeče, premažite voće vrućom marmeladom. Pospite kolač amarettima i pustite da se ohladi.
Izvor:kuhaj.story.hr
Foto: Profimedia
Chrissy Teigen kritiziraju jer joj kći drži noge na kuhinjskom pultu dok kuhaju
Kako darovita djeca zamišljaju bolji svijet? Birali bi učitelje, predmete, a tehnologija im je pomagač, ne gospodar
Maja Šuput pokazala novu Bloomovu frizuru: 'Baš si ga skratila, sad je pravi dečkić'
Dragi odrasli...: Pisma djece iz Hrvatske za bolji svijet, ovo su njihove poruke
Uranjeno božićno ukrašavanje usrećuje, znanstveno je dokazano