Sastojci za tijesto:
- 200 g rastopljenog maslaca
- 200 g smeđeg šećera
- 220 g glatkog brašna
- 1 pakiranje praška za pecivo
- 3 razmućena jaja
- 2 žlice mlijeka
- 200 g jogurta s okusom vanilije
- 300 g prerezanih marelica bez koštica i kože
- 250 g bobičastog voća (kupine,ribiz, borovnice…)
Za mrvice
- 50 g hladnog maslaca
- 6 žlica brašna
- 4 žlice smeđeg šećera
- 1 žlica cimeta
Priprema
- Obložite papirom za pečenje lim za pečenje (20 x 30 cm) – papir će se bolje držati ako prije toga namastite lim maslacem.
- Pomiješajte maslac sa šećerom, brašnom, praškom za pecivo, jajima i mlijekom. Stavite tijesto u kalup te pecite oko 25 minuta.
- U međuvremenu pripremite mrvice i operite voće. Izvadite kolač iz pećnice, premažite ga jogurtom pa pospite voćem i mrvicama.
- Potom pecite još 15-20 minuta. Kolač možete poslužiti topao ili hladan i možete ga čuvati na hladnome mjestu nekoliko dana.
Izvor: kuhaj.story.hr
Foto: Profimedia
Morate isprobati ovaj trik za ukrašavanje pisanica: Alat već imate, a spriječit ćete nered
Tina Biloglav otkrila kako kćeri čuvaju uspomenu na oca: 'Spomenu ga svaku večer prije spavanja'
'Neuredna divlja mala stvorenja': Mama videom pokazala kako izgleda odgoj dječaka
Djeca koja su najveći buntovnici po horoskopu
Nevena Rendeli pokazala prekrasnu obiteljsku tradiciju: Četvrta generacija na upisu u istu školu