Sastojci:

  • ¾ šalice pirova brašna
  • ¼ šalice škrobnog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 žličice cimeta
  • ½ šalice naribane mrkve
  • ½šalice naribane jabuke
  • ½ šalice sjeckanih orašastih plodova
  • ½ šalice sušenog voća
  • 3 jaja
  • ¾ šalice ulja
  • 1 vanilin šećer
  • 4 žlice ječmenog slada

   Za premaz:

  • 2 vanilin šećera
  • 250 g mascarponea
  • malo naribane narančine korice

    Priprema:

  • Naribanu mrkvu i jabuku pomiješajte s pirovim brašnom, škrobom, praškom za pecivo, cimetom, orašastim plodovima i sušenim voćem.
  • U drugoj, većoj posudi, umutite jaja, vanilin šećer, ulje i ječmeni slad. Kad smjesa postane kompaktna, u nju dodajte sastojke iz prve zdjele te lagano promiješajte.
  • Smjesu pecite oko 20 minuta na 180 °C. Zajedno umutite sastojke za premaz te njime premažite ohlađeno tijesto. Po želji, ukrasite sjeckanim orasima i ribanom mrkvom.

Izvor:Sensaklub.hr

Foto: Profimedia