Sastojci:
- ¾ šalice pirova brašna
- ¼ šalice škrobnog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 2 žličice cimeta
- ½ šalice naribane mrkve
- ½šalice naribane jabuke
- ½ šalice sjeckanih orašastih plodova
- ½ šalice sušenog voća
- 3 jaja
- ¾ šalice ulja
- 1 vanilin šećer
- 4 žlice ječmenog slada
Za premaz:
- 2 vanilin šećera
- 250 g mascarponea
- malo naribane narančine korice
Priprema:
- Naribanu mrkvu i jabuku pomiješajte s pirovim brašnom, škrobom, praškom za pecivo, cimetom, orašastim plodovima i sušenim voćem.
- U drugoj, većoj posudi, umutite jaja, vanilin šećer, ulje i ječmeni slad. Kad smjesa postane kompaktna, u nju dodajte sastojke iz prve zdjele te lagano promiješajte.
- Smjesu pecite oko 20 minuta na 180 °C. Zajedno umutite sastojke za premaz te njime premažite ohlađeno tijesto. Po želji, ukrasite sjeckanim orasima i ribanom mrkvom.
Izvor:Sensaklub.hr
Foto: Profimedia
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.