Sastojci:
- ¾ šalice pirova brašna
- ¼ šalice škrobnog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 2 žličice cimeta
- ½ šalice naribane mrkve
- ½šalice naribane jabuke
- ½ šalice sjeckanih orašastih plodova
- ½ šalice sušenog voća
- 3 jaja
- ¾ šalice ulja
- 1 vanilin šećer
- 4 žlice ječmenog slada
Za premaz:
- 2 vanilin šećera
- 250 g mascarponea
- malo naribane narančine korice
Priprema:
- Naribanu mrkvu i jabuku pomiješajte s pirovim brašnom, škrobom, praškom za pecivo, cimetom, orašastim plodovima i sušenim voćem.
- U drugoj, većoj posudi, umutite jaja, vanilin šećer, ulje i ječmeni slad. Kad smjesa postane kompaktna, u nju dodajte sastojke iz prve zdjele te lagano promiješajte.
- Smjesu pecite oko 20 minuta na 180 °C. Zajedno umutite sastojke za premaz te njime premažite ohlađeno tijesto. Po želji, ukrasite sjeckanim orasima i ribanom mrkvom.
Izvor:Sensaklub.hr
Foto: Profimedia
Kate Middleton tradicionalno fotografirala princa Louisa za šesti rođendan
Princ Louis uči uz metodu iz 1980-ih: Poboljšava emocionalnu inteligenciju kod djece, ali i odraslih
5 ideja za aktivnosti u kojima će djeca uživati, ali i zainteresirati se za Dan planeta Zemlje
Ovo je najvažnija hrana za razvoj bebinog mozga, prema pedijatrima
Roditelji, oprez: Ovo je 6 opasnih stvari u kući s kojima se bebe vole igrati