Sastojci:

  • šalica zobenih pahuljica
  • 3 šalice vode
  • prstohvat soli
  • dodaci po želji (sladilo, začini)

Priprema:

  1. Zobene pahuljice, vodu i sok stavite u blender i smiksajte.
  2. Procijedite; ako želite potpuno glatko mlijeko, možete ga procijediti i nekoliko puta.
  3. Posudu blendera isperite pa u nju ulijte procijeđeno mlijeko te ga smiksajte s odabranim dodacima.
  4. Imate li nešto više vremena, zobene pahuljice operite i stavite u zdjelu te prelijte vodom pa ostavite da odstoje 20-ak minuta.
  5. Potom ih dobro isperite i stavite u blender.
  6. Ulijte 3 šalice vode, dodajte sol i smiksajte. Procijedite.
  7. Procijeđeno mlijeko vratite u ispranu posudu blendera pa kratko smiksajte s dodacima po svojoj želji.

Tekst: Patricia Tomasović za Lijepa&aktivna

Foto: Profimedia