Prokulice su izvrstan prilog ribi, piletini ili dimljenome mesu. Ako ih pospete parmezanom, možete ih uvrstiti na vegetarijanski meni. Čak i ako ne volite pržena jela, ovo će vam se svidjeti: poslužite mješavinu kuhanih prokulica, luka, slanine i krumpira. To može biti izvrstan prilog, ali i glavno jelo.
Kroketi s prokulicama
- 50 g maslaca
- 200 g nasitno nasjeckanog luka
- 8 ploški slanine (narezane na kockice)
- 600 g kuhanih prokulica
- sol, papar
- 500 g kuhanih, zgnječenih krumpira
- 4 razmućena jaja
- 100 g brašna
- 200 g prosijanih krušnih mrvica
- ulje za prženje
- 2 pakiranja miješane lisnate salate
Priprema
- Maslac rastopite u tavi pa pržite nasjeckani luk i slaninu oko 10 minuta. Prokulice usitnite i dodajte ih luku. Sve zajedno pržite na laganoj vatri još 5 minuta.
- Ostavite smjesu da se ohladi, pomiješajte je s krumpirom pa posolite i popaprite. Dodajte dva jaja i promiješajte.
- Od smjese oblikujte oko 10 cm duge valjke – krokete. Najprije ih uvaljate u brašno, potom u jaja te na kraju u krušne mrvice.
- Pržite ih na srednjoj vatri 6-8 minuta sa svih strana. Krokete izvadite i ostavite na kuhinjskom papiru da se ocijedi masnoća. Poslužite ih uz salatu.
Izvor:kuhaj.story.hr
Foto: Profimedia
Chrissy Teigen kritiziraju jer joj kći drži noge na kuhinjskom pultu dok kuhaju
Kako darovita djeca zamišljaju bolji svijet? Birali bi učitelje, predmete, a tehnologija im je pomagač, ne gospodar
Maja Šuput pokazala novu Bloomovu frizuru: 'Baš si ga skratila, sad je pravi dečkić'
Dragi odrasli...: Pisma djece iz Hrvatske za bolji svijet, ovo su njihove poruke
Uranjeno božićno ukrašavanje usrećuje, znanstveno je dokazano