Prokulice su izvrstan prilog ribi, piletini ili dimljenome mesu. Ako ih pospete parmezanom, možete ih uvrstiti na vegetarijanski meni. Čak i ako ne volite pržena jela, ovo će vam se svidjeti: poslužite mješavinu kuhanih prokulica, luka, slanine i krumpira. To može biti izvrstan prilog, ali i glavno jelo.
Kroketi s prokulicama
- 50 g maslaca
- 200 g nasitno nasjeckanog luka
- 8 ploški slanine (narezane na kockice)
- 600 g kuhanih prokulica
- sol, papar
- 500 g kuhanih, zgnječenih krumpira
- 4 razmućena jaja
- 100 g brašna
- 200 g prosijanih krušnih mrvica
- ulje za prženje
- 2 pakiranja miješane lisnate salate
Priprema
- Maslac rastopite u tavi pa pržite nasjeckani luk i slaninu oko 10 minuta. Prokulice usitnite i dodajte ih luku. Sve zajedno pržite na laganoj vatri još 5 minuta.
- Ostavite smjesu da se ohladi, pomiješajte je s krumpirom pa posolite i popaprite. Dodajte dva jaja i promiješajte.
- Od smjese oblikujte oko 10 cm duge valjke – krokete. Najprije ih uvaljate u brašno, potom u jaja te na kraju u krušne mrvice.
- Pržite ih na srednjoj vatri 6-8 minuta sa svih strana. Krokete izvadite i ostavite na kuhinjskom papiru da se ocijedi masnoća. Poslužite ih uz salatu.
Izvor:kuhaj.story.hr
Foto: Profimedia
Morate isprobati ovaj trik za ukrašavanje pisanica: Alat već imate, a spriječit ćete nered
Tina Biloglav otkrila kako kćeri čuvaju uspomenu na oca: 'Spomenu ga svaku večer prije spavanja'
'Neuredna divlja mala stvorenja': Mama videom pokazala kako izgleda odgoj dječaka
Djeca koja su najveći buntovnici po horoskopu
Nevena Rendeli pokazala prekrasnu obiteljsku tradiciju: Četvrta generacija na upisu u istu školu