Sastojci:

  • 30 dag pohanog i ohlađenog seitana
  • 20 dag dimljenog seitana
  • luk
  • 3 žlice suncokretovog ulja
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 400 ml pasirane rajčice
  • 1/3 čajne žlice soli
  • 1/4 čajne žlice muškatnog oraščića
  • 1/3 čajne žlice suhog bosiljka
  • 1/2 čajne žlice origana
  • 2 žlice nasjeckanog svježeg peršina

Priprema:

  1. Na suncokretovom ulju 2-3 minute pirjajte luk narezan na kockice. Dodajte sitno narezani pohani i dimljeni seitan i ostavite pirjati dok se ne počne lijepiti za dno lonca.
  2. Dodajte ukuhane rajčice i kuhajte još 15 minuta. Umiješajte maslinovo ulje, sol i suhi bosiljak. Neka proključa, a zatim ugasite plamen i dodajte origano i peršin.
  3. Skuhajte 500 g integralnih špageta i prelijte ih umakom.

Izvor:Sensaklub.hr

Foto: Profimedia