Sastojci:
- 800 g krumpira
- 4 komada pilećih prsa
- 1 šaka neposoljenog kikirikija
- 2 jaja
- 1 žličica glatkog brašna
- 800 g svježeg špinata
- 1 paprika
- 2 mlada luka
- 2 žlice ulja za pečenje
- 1 žlica maslinova ulja
- 1 žličica limunove korice
- sol, papar
Priprema:
- Ogulite krumpire pa ih narežite na štapiće. U loncu zakuhajte oko 2 l posoljene vode. Stavite štapiće krumpira u vodu pa ih kuhajte oko 8 minuta.
- Nakon toga odlijte vodu i ocijedite krumpir. Očistite meso i lagano ga stucite. Odreske posolite i popaprite s obje strane.
- U zdjeli razmutite jaja pa ih pomiješajte s brašnom i prstohvatom soli. Kikiriki usitnite u multipraktiku pa stavite na tanjur. Odreske uvaljajte u tijesto, a zatim u kikiriki.
- Stavite ih na lim obložen papirom za pečenje. Pećnicu unaprijed zagrijte na 190 °C pa pecite meso 15-20 minuta.
- Operite špinat pa ga kuhajte oko 3 minute u posoljenoj vodi. Ocijedite ga, a zatim stavite pod mlaz hladne vode kako bi zadržao zelenu boju.
- Na maslinovom ulju pirjajte mladi luk i papriku narezanu na trakice. Umiješajte špinat i limunovu koricu, pa posolite i popaprite po želji.
- U tavi zagrijte ulje u kojem zatim ispecite kuhane štapiće krumpira kako bi poprimili zlatnosmeđu boju. Odreske poslužite s povrćem i čipsom od krumpira.
Tekst:kuhaj.hr
Foto: Profimedia
Chrissy Teigen kritiziraju jer joj kći drži noge na kuhinjskom pultu dok kuhaju
Podižu se dohodovni cenzusi za vrtiće u Zagrebu, koji ostaju među najjeftinijima u Hrvatskoj
10 slavnih roditelja koji nemaju dadilju i sami brinu o svojoj djeci
Trebate li popuštati djeci tijekom igre?
Kako odgajati djecu po horoskopu? Lav voli biti u središtu pažnje, a njih morate naučiti da se opuste