Sastojci:
- 800 g krumpira
- 4 komada pilećih prsa
- 1 šaka neposoljenog kikirikija
- 2 jaja
- 1 žličica glatkog brašna
- 800 g svježeg špinata
- 1 paprika
- 2 mlada luka
- 2 žlice ulja za pečenje
- 1 žlica maslinova ulja
- 1 žličica limunove korice
- sol, papar
Priprema:
- Ogulite krumpire pa ih narežite na štapiće. U loncu zakuhajte oko 2 l posoljene vode. Stavite štapiće krumpira u vodu pa ih kuhajte oko 8 minuta.
- Nakon toga odlijte vodu i ocijedite krumpir. Očistite meso i lagano ga stucite. Odreske posolite i popaprite s obje strane.
- U zdjeli razmutite jaja pa ih pomiješajte s brašnom i prstohvatom soli. Kikiriki usitnite u multipraktiku pa stavite na tanjur. Odreske uvaljajte u tijesto, a zatim u kikiriki.
- Stavite ih na lim obložen papirom za pečenje. Pećnicu unaprijed zagrijte na 190 °C pa pecite meso 15-20 minuta.
- Operite špinat pa ga kuhajte oko 3 minute u posoljenoj vodi. Ocijedite ga, a zatim stavite pod mlaz hladne vode kako bi zadržao zelenu boju.
- Na maslinovom ulju pirjajte mladi luk i papriku narezanu na trakice. Umiješajte špinat i limunovu koricu, pa posolite i popaprite po želji.
- U tavi zagrijte ulje u kojem zatim ispecite kuhane štapiće krumpira kako bi poprimili zlatnosmeđu boju. Odreske poslužite s povrćem i čipsom od krumpira.
Tekst:kuhaj.hr
Foto: Profimedia
Mama pokazala kontroverzni trik kojim potiče dijete na kućanske poslove: Mnogim roditeljima ne sviđa se ideja
Odrasli su skupa, imaju iste roditelje: Zašto braća i sestre imaju drugačiji doživljaj djetinjstva?
Serija 'Adolescencija' šokirala svijet: Otkrila tajno značenje popularnih emotikona, ali i novih izraza
7 japanskih tehnika za brzo učenje: Zbog ovih jednostavnih trikova njihovi učenici su među najboljima
Odnos s majkom oblikuje sve naše kasnije odnose u životu: Psihologinja otkriva tipove privrženosti