Sastojci:
- 250 g maslaca
- 150 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 3 žumanca
- naribana korica neprskanog limuna
- 500 g brašna
- prstohvat soli
- 1 paketić praška za pecivo
- 1 žlica mlijeka ili vrhnja
Priprema:
- Maslac sobne temperature pjenasto smiksajte. Dodajte mu šećer i vanilin šećer te još miksajte. Umiješajte i jedno po jedno žumance te limunovu koricu.
- Brašno pomiješajte sa solju i praškom za pecivo te postupno dodajte u smjesu.
- Zamijesite tijesto – ako je pretvrdo, dodajte malo mlijeka ili vrhnja – pa oblikujte kuglu, omotajte plastičnom folijom i ostavite oko pola sata u hladnjaku.
- Potom od njega izrezujte oblike po želji. Pecite na 180 stupnjeva oko 15 minuta.
- Od ove se smjese mogu raditi keksi „na mašinu“ ili razvaljati pa izrezivati različiti oblici te, po želji, spajati marmeladom ili čokoladnom kremom.
Tekst:kuhaj.hr
Foto: Profimedia
Znakovi po kojima možete znati da je beba dobila dovoljno mlijeka
Dr. Rajović: Nove generacije sve su sebičnije i motorički slabije, a ovo bi stručnjak zabranio kod učenja
5 zabluda o odgoju: Treba li djetetu sve olakšati i ponašaju li se i dobra djeca 'zločesto'?
5 načina kako odgajati visoko osjetljivu djecu
Ista prabaka: Kako je princeza Charlotte izgledala kroz godine na portretima koje tradicionalno fotka Kate Middleton