Sastojci:

  • 100 g maslaca, sobne temperature
  • 50 g smeđeg šećera
  • 50 g namaza od lješnjaka
  • 1 jaje
  • 200 g brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 50 g čokolade narezane na kockice

Priprema:

  1. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Maslac kremasto smiksajte, oko 1 min, pa dodajte šećer i miksajte još 3 minute.
  2. Smanjite brzinu i dodajte jaje, a kad se ono umiksa, umiješajte i namaz od lješnjaka. U drugoj, manjoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.
  3. Dodajte smjesi od maslaca i miksajte malom brzinom dok se sve ne poveže, a zatim povećajte brzinu i miksajte tek toliko da smjesa postane glatka.
  4. Umiješajte kockice čokolade. Smjesu okruglom žličicom stavljajte na lim obložen papirom za pečenje.
  5. Pecite na 180 stupnjeva 6-7 minuta. Kekse ostavite da se hlade na limu oko 5 minuta, a zatim ih prebacite na rešetku.

Tekst:kuhaj.hr

Foto: Profimedia