Sastojci:
- 100 g suhih smokava
- 100 g mješavine kandiranih korica
- 50 g kandiranih višanja
- 100 g oguljenih badema
- 100 g oraha
- 50 g lješnjaka
- 150 g šećera
- 50 g brašna
- 25 g kakaa
- 1 žličica mljevenog cimeta
Priprema:
- Sušeno voće po potrebi očistite, a zatim ga narežite na podjednake komadiće. Bademe, orahe i lješnjake krupno nasjeckajte.
- Šećer pomiješajte s nektarom od agave (ili ječmenim ili rižinim sladom) pa kuhajte na laganoj vatri dok se ne rastopi. Kad zakipi, kuhajte 2 minute kako biste dobili gust sirup.
- Pomiješajte suho voće i nasjeckane orašaste plodove, brašno, kakao i začine. Umiješajte sirup i dobro promiješajte.
- Stavite u kalup obložen papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva 45 minuta.
- Ostavite da se hladi u kalupu 15 minuta pa izvadite i do kraja hladite na rešetki.
Tekst:kuhaj.hr
Foto: Profimedia
Morate isprobati ovaj trik za ukrašavanje pisanica: Alat već imate, a spriječit ćete nered
Tina Biloglav otkrila kako kćeri čuvaju uspomenu na oca: 'Spomenu ga svaku večer prije spavanja'
'Neuredna divlja mala stvorenja': Mama videom pokazala kako izgleda odgoj dječaka
Djeca koja su najveći buntovnici po horoskopu
Nevena Rendeli pokazala prekrasnu obiteljsku tradiciju: Četvrta generacija na upisu u istu školu