Sastojci:

  • 200 g kokosa u pahuljicama
  • 60 g kokosova ulja ili maslaca, rastopljenog
  • 3 žlice javorova sirupa
  • 1 žlica kukuruznog škroba (gustina)
  • 1 žličica naribanog muškatnog oraščića
  • 1 žličica mljevenog cimeta
  • 1/2 žličice sušenog đumbira
  • 1/2 žličice mljevenog pimenta

Priprema:

  • Pećnicu zagrijte na 160 stupnjeva, sve sastojke dobro pomiješajte.
  • Žličicom oblikujte kuglice i stavljajte ih na lim obložen papirom za pečenje.
  • Pecite 6 do 8 minuta, tako da sasvim lagano potamne i postanu zlatnožuti.
  • Često provjeravajte kako napreduje pećnica jer kokos vrlo lako zagori!
  • Pečene ostavite da se ohlade na rešetki.

Tekst: Ivančica Tarade

Foto: Profimedia