Sastojci:

  • 1 šalica od 2 dl
  • 2/3 šalice omekšalog maslaca
  • 1/2 šalice šećera (može i smeđeg)
  • 2 jaja
  • 1 i pol šalica integralnog brašna
  • 1 šalica sode bikarbone (ili pola vrećice praška za pecivo)
  • 1/2 žličice soli
  • 3 šalice zobenih pahuljica
  • 1 šalica sjeckanih lješnjaka (ili oraha ili badema)
  • 1/2 šalice sjeckane tamne čokolade
  • grožđice dodajte po želji

Priprema:

  • Pjenasto izradite maslac sa šećerom.
  • Umiješajte jedno po jedno jaje.
  • U posebnoj posudi pomiješajte brašno, sodu bikarbonu i sol, a zatim dodajte maslac.
  • Umiješajte zobene pahuljice, lješnjake i komadiće čokolade te dobro promiješajte.
  • Žlicom stavljajte smjesu na namašćen lim za pečenje.
  • Keksiće pecite na 180 stupnjeva 10-12 minuta dok ne poprime zlatnu boju.

Tekst: Ivančica Tarade

Foto: Profimedia