Sastojci:
- 1 šalica od 2 dl
- 2/3 šalice omekšalog maslaca
- 1/2 šalice šećera (može i smeđeg)
- 2 jaja
- 1 i pol šalica integralnog brašna
- 1 šalica sode bikarbone (ili pola vrećice praška za pecivo)
- 1/2 žličice soli
- 3 šalice zobenih pahuljica
- 1 šalica sjeckanih lješnjaka (ili oraha ili badema)
- 1/2 šalice sjeckane tamne čokolade
- grožđice dodajte po želji
Priprema:
- Pjenasto izradite maslac sa šećerom.
- Umiješajte jedno po jedno jaje.
- U posebnoj posudi pomiješajte brašno, sodu bikarbonu i sol, a zatim dodajte maslac.
- Umiješajte zobene pahuljice, lješnjake i komadiće čokolade te dobro promiješajte.
- Žlicom stavljajte smjesu na namašćen lim za pečenje.
- Keksiće pecite na 180 stupnjeva 10-12 minuta dok ne poprime zlatnu boju.
Tekst: Ivančica Tarade
Foto: Profimedia
Mama pokazala kontroverzni trik kojim potiče dijete na kućanske poslove: Mnogim roditeljima ne sviđa se ideja
Odrasli su skupa, imaju iste roditelje: Zašto braća i sestre imaju drugačiji doživljaj djetinjstva?
Serija 'Adolescencija' šokirala svijet: Otkrila tajno značenje popularnih emotikona, ali i novih izraza
7 japanskih tehnika za brzo učenje: Zbog ovih jednostavnih trikova njihovi učenici su među najboljima
Odnos s majkom oblikuje sve naše kasnije odnose u životu: Psihologinja otkriva tipove privrženosti