Sastojci:
- 500 g purećih prsa
- 100 g brašna
- glavica luka
- 200 ml bijeloga vina
- 1/2 limuna
- žlica kapara
- maslac
- sol, papar
Priprema:
- Odreske posolite, popaprite i uvaljajte u brašno.
- U tavi na vrućem ulju pržite ih sa svake strane oko pet minuta. Zatim odreske izvadite iz tave i odložite na toplo mjesto.
- Na masnoću od prženja dodajte sjeckani luk, malo ga posolite i pržite dok ne omekša. Zatim ulijte bijelo vino i sok polovice limuna.
- Čekajte da provre pa dodajte kapare i maslac. Začinite solju i paprom i polagano miješajući zgusnite umak.
- Pržene odreske položite na tanjur, prelijte pripremljenim umakom i poslužite uz kuhanu rižu ili neki drugi prilog po odabiru.
Tekst: roditelji.hr
Foto: Profimedia
Chrissy Teigen kritiziraju jer joj kći drži noge na kuhinjskom pultu dok kuhaju
Kako darovita djeca zamišljaju bolji svijet? Birali bi učitelje, predmete, a tehnologija im je pomagač, ne gospodar
Maja Šuput pokazala novu Bloomovu frizuru: 'Baš si ga skratila, sad je pravi dečkić'
Dragi odrasli...: Pisma djece iz Hrvatske za bolji svijet, ovo su njihove poruke
Uranjeno božićno ukrašavanje usrećuje, znanstveno je dokazano