Ovako se priprema:
- Pomiješajte 150 g kuhane kvinoje, 1 žličicu balzamičnog octa, dvije žličice origana i malo soli. Sve zajedno izmiksajte štapnim mikserom u homogenu smjesu. Smjesu premjestite u okrugli kalup obložen papirom za pečenje.
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Pecite podlogu pizze 15 do 20 minuta.
- Prelijte tijesto umakom od rajčice, pospite kuhanim kukuruzom, gljivama, crnim maslinama i sve zapecite još 10 minuta u pećnici na istoj temperaturi. Ukrasite listićima bosiljka.
Naravno da se sastojci mogu i varirati, no ako želite da pizza bude zdravija, dodajte povrće, meso i ribu, a smanjite količine sira.
Dobar tek!
Morate isprobati ovaj trik za ukrašavanje pisanica: Alat već imate, a spriječit ćete nered
Tina Biloglav otkrila kako kćeri čuvaju uspomenu na oca: 'Spomenu ga svaku večer prije spavanja'
'Neuredna divlja mala stvorenja': Mama videom pokazala kako izgleda odgoj dječaka
Djeca koja su najveći buntovnici po horoskopu
Nevena Rendeli pokazala prekrasnu obiteljsku tradiciju: Četvrta generacija na upisu u istu školu