Sastojci
- 500 g zamrznutog lisnatog tijesta
- 50 g šećera
- malo cimeta
- 1 limeta
- 125 g mascarpone sira
- 150 g svježeg sira
- 500 g jagoda
- 2 žlice meda
- 30 g pistacija
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Otopite lisnato tijesto. Razvaljajte oba komada tijesta pa svaki prerežite na 6 kocki.
Namastite kalupe za muffine, u svaki stavite kocku tijesta, pokrijte papirom za pečenje, a na njega stavite suhi grah. Pecite oko 15 minuta.
Izvadite iz pećnice. Uklonite papir s grahom. Pomiješajte 1 žličicu šećera s cimetom.
Tortice izvadite iz kalupa pa ih pospite mješavinom šećera i cimeta i ohladite na rešetki. Iscijedite limetu.
Pomiješajte s mascarponeom, sirom i ostatkom šećera. Jagode operite, očistite i narežite na četvrtine. Dodajte med. Pistacije nasjeckajte.
Napunite tortice kremom od mascarponea i sira. Na vrh poslažite jagode i pospite ih nasjeckanim pistacijama. Odmah servirajte.
Recept preuzet s: www.kuhaj.hr
Foto: Profimedia
3 pravila odgoja Jordana Petersona: "Vodite računa što radite, a ne što pričate"
6 ključnih pravila danskog odgoja: Nema ultimatuma, djeca se igraju sama, a ovo ih uče od prvog dana
Nakon smrti djeteta od posljedica 'obične gripe' infektologinja iz Zarazne upozorava: Necijepljenje nije opcija
Ako ne volite matematiku ili se mučite s brojevima, ovako će to utjecati na vašu djecu
Tko je djevojčica koja je pjevala na inauguraciji? Pozvao ju je predsjednik Milanović