Sastojci

  • 500 g zamrznutog lisnatog tijesta
  • 50 g šećera
  • malo cimeta
  • 1 limeta
  • 125 g mascarpone sira
  • 150 g svježeg sira
  • 500 g jagoda
  • 2 žlice meda
  • 30 g pistacija

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Otopite lisnato tijesto. Razvaljajte oba komada tijesta pa svaki prerežite na 6 kocki.

Namastite kalupe za muffine, u svaki stavite kocku tijesta, pokrijte papirom za pečenje, a na njega stavite suhi grah. Pecite oko 15 minuta.

Izvadite iz pećnice. Uklonite papir s grahom. Pomiješajte 1 žličicu šećera s cimetom.

Tortice izvadite iz kalupa pa ih pospite mješavinom šećera i cimeta i ohladite na rešetki. Iscijedite limetu.

Pomiješajte s mascarponeom, sirom i ostatkom šećera. Jagode operite, očistite i narežite na četvrtine. Dodajte med. Pistacije nasjeckajte.

Napunite tortice kremom od mascarponea i sira. Na vrh poslažite jagode i pospite ih nasjeckanim pistacijama. Odmah servirajte.

Recept preuzet s: www.kuhaj.hr

Foto: Profimedia