Sastojci
- 1 mala tikvica
- 250 g mozzarelle
- 100 g mini rajčice
- 8 svinjećih medaljona (po 80 g)
- 8 ploški mesnate slanine
- 2 žlice ulja
- papar
- 2 žlice origana
- sol
- 1/2 žličice mljevene crvene paprike
Priprema
Tikvicu operite i očistite te je zajedno s mozzarellom narežite na ploške. Mini rajčice properite i prepolovite.
Odreske oplahnite, posušite kuhinjskim papirom, popaprite i svaki omotajte ploškom slanine koju potom učvrstite čačkalicom. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
Pripremljene medaljone kratko popržite na ulju da porumene, a zatim ih premjestite u vatrostalnu posudu slažući iznad tikvicu, mozzarellu i rajčice.
Svaki sloj posolite, popaprite i pospite origanom. Pecite medaljone još 20-ak min u pećnici, pospite ih crvenom paprikom i poslužite.
Recept preuzet s: www.kuhaj.hr
Foto: Profimedia
Chrissy Teigen kritiziraju jer joj kći drži noge na kuhinjskom pultu dok kuhaju
Postavite djetetu jedno pitanje i provjerite kakav ste roditelj
Kako darovita djeca zamišljaju bolji svijet? Birali bi učitelje, predmete, a tehnologija im je pomagač, ne gospodar
Maja Šuput pokazala novu Bloomovu frizuru: 'Baš si ga skratila, sad je pravi dečkić'
Dragi odrasli...: Pisma djece iz Hrvatske za bolji svijet, ovo su njihove poruke