Sastojci

  • 1 mala tikvica
  • 250 g mozzarelle
  • 100 g mini rajčice
  • 8 svinjećih medaljona (po 80 g)
  • 8 ploški mesnate slanine
  • 2 žlice ulja
  • papar
  • 2 žlice origana
  • sol
  • 1/2 žličice mljevene crvene paprike

Priprema

Tikvicu operite i očistite te je zajedno s mozzarellom narežite na ploške. Mini rajčice properite i prepolovite.

Odreske oplahnite, posušite kuhinjskim papirom, popaprite i svaki omotajte ploškom slanine koju potom učvrstite čačkalicom. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

Pripremljene medaljone kratko popržite na ulju da porumene, a zatim ih premjestite u vatrostalnu posudu slažući iznad tikvicu, mozzarellu i rajčice.

Svaki sloj posolite, popaprite i pospite origanom. Pecite medaljone još 20-ak min u pećnici, pospite ih crvenom paprikom i poslužite.

Recept preuzet s: www.kuhaj.hr

Foto: Profimedia