Sastojci

  • luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 muškatna bundeva
  • 1 mrkva
  • 1 kocka za povrtnu juhu
  • 1 cm svježeg đumbira
  • sol, papar, muškatni oraščić
  • sezamovo ulje
  • 1 dl zobenog vrhnja

Priprema

  1. Očišćenu bundevu narežite na kockice. Oguljeni đumbir naribajte. Mrkvu narežite na ploškice, luk i češnjak nasjeckajte.
  2. Na woku zagrijte žlicu sezamovog ulja pa popržite najprije mrkvu i bundevu, a zatim đumbir, luk i češnjak pa pirjajte još 2-3 minute. Ulijte litru vode i umiješajte kocku za juhu. Kuhajte dok povrće ne omekša.
  3. Posolite, popaprite i začinite muškatnim oraščićem te svaku porciju ukrasite zobenim vrhnjem.
Recept preuzet s: www.kuhaj.hrFoto: Profimedia