Ovo jelo se naziva pećenjem i jako je ukusno, meso je vrlo mekano i odlično u kombinaciji s rižom
Sastojci
- 2 glavice luka
- malo ulja
- lungić (svinjetina)
- začinska crvena paprika
- začini: sol, vegeta, papar
- brašno
- riža
- svježi krastavci
Priprema
Glavicu luka sitno nasjeckajte i pržite na ulju dok ne poprimi lijepu zlatnu boju. Komad svinjetine (lungić) narežite na komadiće željene veličine i stavite ga na prethodno poprženi luk. Dodajte crvenu začinsku papriku po želji i tako meso dinstajte 3-5 min.Nakon kratkog dinstanja sve zalijte s vodom i dalje dinstajte oko 2 h, uz postepeno dolijevanje vode. Dok meso omekša, dodajte začine u željenim količinama: sol, vegetu i papar. Malo brašna razmutite u pola čaše vode i preko cjedila ulijte u zdjelu s mesom. Kušajte umak i prema potrebi dodajte još začina.Preuzeto sa stranice: http://happinessishomemade95.blogspot.com/
Recepte osmislila, pripremila i fotografirala: autorica bloga Hapiness is homemade, Emina Bistrović