Sastojci za podlogu:
- 240 g keksi (McVities Digestive)
- 3 žlice kakaa
- 2 žlice šećera
- 115 g maslaca
Priprema podloge:
Usitnite kekse - ako nemate mašinicu za to, možete staviti kekse u vrećicu i preko njih prelaziti valjkom da ih zdrobite ili ih istući batom za meso, kako vam je lakše.
Upalite pećnicu i stavite da se zagrije na 160 °C.
Namastite okrugli kalup (ja sam koristila onaj promjera 26 cm).
U zdjeli pomiješajte kekse, šećer, kakao i otopljeni maslac.
Smjesu dobro utisnite u pripremljeni kalup.
Sastojci za kremu:
- 600 g omekšalog krem sira
- 1 žlica šećera
- 2 jaja
- 70 g tamne čokolade
- pola vanilin šećera
- 140 g kiselog vrhnja
Priprema:
U zdjelu stavite sir pa ga tucite da bude gladak. Postupno u sir dodajte šećer i izmiksajte.
Također dodajte i jaja, jedno po jedno i iza svakog lagano izmiksajte.
Dodajte još vanilin šećer i kiselo vrhnje pa tucite da se smjesa spoji i bude glatka.
Odvojite malo smjese u jednu šalicu pa ostavite sa strane.
Rastopite tamnu čokoladu na pari ili u mikrovalnoj pećnici na niskoj temperaturi.
Umiješajte otopljenu čokoladu u smjesu koju ste izdvojili i ostavili sa strane.
Smjesu od sira ulijte u kalup, na pripremljenu podlogu od keksa, i poravnajte.
Izrada točkica:
Točkice se rade vrećicom za ukrašavanje ili špricom i to s običnim okruglim nastavkom.
Napunite vrećicu/špricu smjesom od sira i čokolade koju ste ostavili sa strane.
I jednostavno točkajte tortu - nanosite čokoladnu kremu u obliku točkica na kremu od sira.
Preuzeto sa stranice: http://happinessishomemade95.blogspot.com/
Recepte osmislila, pripremila i fotografirala: autorica bloga Happiness is homemadeEmina Bistrović
Zašto beba još nema kosu: Ćelavost beba ne mora značiti problem, ali kada se zabrinuti?
Tihi refluks kod beba: Kako prepoznati simptome i pomoći djetetu?
Mogu li majke upropastiti svoje sinove? Slavni psiholog Carl Jung otkrio fatalnu pogrešku u odgoju dječaka
3 česte greške koje otežavaju život roditeljima i djeci, tvrdi psihologinja
Kourtney Kardashian popila je svoje majčino mlijeko jer se osjećala bolesno: Je li to sigurno?