Sastojci za podlogu:

  • 240 g keksi (McVities Digestive)
  • 3 žlice kakaa
  • 2 žlice šećera
  • 115 g maslaca

Priprema podloge:

Usitnite kekse - ako nemate mašinicu za to, možete staviti kekse u vrećicu i preko njih prelaziti valjkom da ih zdrobite ili ih istući batom za meso, kako vam je lakše.

Upalite pećnicu i stavite da se zagrije na 160 °C.

Namastite okrugli kalup (ja sam koristila onaj promjera 26 cm).

U zdjeli pomiješajte kekse, šećer, kakao i otopljeni maslac.

Smjesu dobro utisnite u pripremljeni kalup.

Sastojci za kremu:

  • 600 g omekšalog krem sira
  • 1 žlica šećera
  • 2 jaja
  • 70 g tamne čokolade
  • pola vanilin šećera
  • 140 g kiselog vrhnja

Priprema:

U zdjelu stavite sir pa ga tucite da bude gladak. Postupno u sir dodajte šećer i izmiksajte.

Također dodajte i jaja, jedno po jedno i iza svakog lagano izmiksajte.

Dodajte još vanilin šećer i kiselo vrhnje pa tucite da se smjesa spoji i bude glatka.

Odvojite malo smjese u jednu šalicu pa ostavite sa strane.

Rastopite tamnu čokoladu na pari ili u mikrovalnoj pećnici na niskoj temperaturi.

Umiješajte otopljenu čokoladu u smjesu koju ste izdvojili i ostavili sa strane.

Smjesu od sira ulijte u kalup, na pripremljenu podlogu od keksa, i poravnajte.

Izrada točkica:

Točkice se rade vrećicom za ukrašavanje ili špricom i to s običnim okruglim nastavkom.

Napunite vrećicu/špricu smjesom od sira i čokolade koju ste ostavili sa strane.

I jednostavno točkajte tortu - nanosite čokoladnu kremu u obliku točkica na kremu od sira.

Preuzeto sa stranice: http://happinessishomemade95.blogspot.com/

Recepte osmislila, pripremila i fotografirala: autorica bloga Happiness is homemadeEmina Bistrović