• cca.1 litra vode (ili prema uputama na vrećici palente)
• 450 g palente
• 2 žlice maslaca
• sol, papar
• 5 dag parmezana ili nekog drugog naribanog sira
• 3 žlice pasirane rajcice
• mao soli
• origano i bosiljak
• sir
• šampinjoni
• rikula
• crne masline
Priprema: U lonac ulijte litru vode, posolite ju i pričekajte dok zakipi. Skinite s vatre i lagano umiješajte palentu, vratite na vatru i uz stalno miješanje kuhajte oko 5 minuta ili dok se palenta ne počne odvajati od lonca i postane čvrsta. Dodajte malo papra te umiješajte i 2 žlice maslaca i parmezan. Rasporedite smjesu u kalup za pizzu te ostavite da se malo ohladi.
Napravite umak za pizzu i njime premažite palentu kad se ohladi i stvrdne. Na umak stavite i ostale sastojke za nadjev (osim rikule) i pecite oko 15 minuta na 220 stupnjeva. Izvadite pizzu, stavite na nju i rikulu te prije rezanja pričekajte još koju minutu kako bi se palenta ponovno malo stvrdnula.
Izvor: tjednik Lisa
Foto: Profimedia
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.