• cca.1 litra vode (ili prema uputama na vrećici palente)
• 450 g palente
• 2 žlice maslaca
• sol, papar
• 5 dag parmezana ili nekog drugog naribanog sira
• 3 žlice pasirane rajcice
• mao soli
• origano i bosiljak
• sir
• šampinjoni
• rikula
• crne masline
Priprema: U lonac ulijte litru vode, posolite ju i pričekajte dok zakipi. Skinite s vatre i lagano umiješajte palentu, vratite na vatru i uz stalno miješanje kuhajte oko 5 minuta ili dok se palenta ne počne odvajati od lonca i postane čvrsta. Dodajte malo papra te umiješajte i 2 žlice maslaca i parmezan. Rasporedite smjesu u kalup za pizzu te ostavite da se malo ohladi.
Napravite umak za pizzu i njime premažite palentu kad se ohladi i stvrdne. Na umak stavite i ostale sastojke za nadjev (osim rikule) i pecite oko 15 minuta na 220 stupnjeva. Izvadite pizzu, stavite na nju i rikulu te prije rezanja pričekajte još koju minutu kako bi se palenta ponovno malo stvrdnula.
Izvor: tjednik Lisa
Foto: Profimedia
Mucanje kod djece: Kako prepoznati znakove i kada potražiti pomoć
Dr. Rajović kaže da je ova zaboravljena tradicionalna aktivnost najbolja za razvoj dječjeg mozga
Je li vaše dijete orhideja ili maslačak? Liječnik proučavao što najviše pomaže osjetljivoj djeci
Kojim redom izbijaju mliječni i trajni zubi kod djece: Naša stomatologinja donosi cjelokupni vodič za roditelje
Ranko Rajović upozorava zašto nije dobro da djeca imaju previše izvanškolskih aktivnosti