Brojni su recepti za blagdanske slastice, a mi vam donosimo jedan koji će, ne samo odobriti vaši najmlađi, već će ga obožavati. Slučaj je to i u obitelji poznate blogerice iz Splita, Gabrijele Budimir poznate kao @gabrijelabudimir_bigast, čiji maleni više nisu tako mali, no i dalje imaju istančan ukus za kolače. Stoga je ona recept Katarine Paoletić koja na Instagramu vodi profil @nesto_slatko_by_katarina, prilagodima željama i ukusama svojim ukućana, koji će uvijek ispred svega odabrati nešto čokoladno.

Upravo takav je i ovaj kuglof, koji ćete, uvjereni smo, ponavljati i nakon blagdana.

Sastojci:
3 jaja
160 g šećera
2 vanilin šećera
1 kiselo vrhnje
2 dcl ulja
1 dcl ruma za kolače
250 g mekog brašna
1 prašak za puding od vanilije
1 žličica cimeta
1 prašak za pecivo
čokladne kapljice /možete i sami nasjeckati omiljenu čokoladu na kockice)

Priprema:
Jaja i šećere mutiti mikserom dok jaja ne postanu svijetle boje. Dodati mokre sastojke, brzinu miksera smanjiti na najmanju te dodati suhe sastojke. Na kraju dodati čokoladne kapljice ili kockice. Smjesu prebaciti u kalup za kuglof koji ste prethodno namastili te posipali brašnom. Kuglof peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva, otprilike 40 minuta. deset minuta nakon što je kuglof pečen, preokrenite kalup na tanjur za serviranje te ga prelijte otopljenom čokoladom. Po želji ga pospite i omiljenim mljevenim orašidima.

Premda smo uvjereni da će kao i kod Gabrijele i kod vas ovaj kuglof nestati u trenu, za slučaj da se to ne dogodi, znajte da ga možete čuvati i do nekoliko dana. Da bi zadržao sočnost kao i prvoga dana, poklopite ga zvonom za tortu ili pak stavite u neku limenu kutiju poput one za kekse.

U svakom slučaju želimo vam dobar tek!

Ususret Božiću, na Gabrijelinom profilu možete se inspirirati i na neke sasvim druge stvari. Kod nje ćete tako pronaći razne prijedloge za modne kombinacije, što i jest primarna ideja njezina profila. A možda vas baš blagdansko uređenje njena doma, inspirira na dekoriranje vašega.

Tekst: J. S.
Foto: Instagram