Bundeva je slatkastog okusa i kao takva odličan i zdrav dodatak kolačima. Jednostavno i brzo...
Sastojci:
- 250 g bundeve narezane na kocke
- 160 g brašna
- ½ žličice praška za pecivo
- 1 žličica sode bikarbone
- ½ žličice soli
- 1 žličica cimeta
- ½ žličice đumbira u prahu
- malo klinčića u prahu
- 120 g maslaca
- 80 g smeđeg šećera
- 2 jaja
- 120 g čokolade u komadićima
- 150 g crne čokolade
Priprema
1.Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i pecite bundevu oko 30 minuta dok ne omekša. Pečenu bundevu izmiksajte u pire.
2.Smanjite temperaturu pećnice na 180 stupnjeva.
3.U posudu stavite brašno, prašak za pecivo, sodu, sol i začine te sve promiješajte.
4.U drugoj posudi izmiksajte omekšali maslac sa smeđim šećerom dok ne postane pjenast.
5.Dodajte jaja i ponovno miksajte. Na kraju dodajte izmiksanu bundevu.
6.Pomiješajte mokru sa suhom smjesom, umiješajte komadiće čokolade i ulijte smjesu u oblike za muffine.
7.Muffine pecite u pećnici oko 16 do 20 minuta. Pečene muffine izvadite iz oblika i ostavite na kuhinjskoj rešetci da se ohlade.
8.Otopite čokoladu na vodenoj kupelji i ukrasite muffine.
Tekst: I.Š.
Foto: Profimedia
Je li Uskrs postao Božić broj 2? Roditelji se pitaju trebaju li kupovati poklone i za ovaj blagdan
5 suptilnih znakova da vršite preveliki pritisak na dijete
Djeca odrastaju s manje bratića i sestrični: Jesu li milenijalci posljednja generacija koja ima puno rođaka?
Bogat program u zagrebačkom ZOO vrtu: Djeca postaju rendžeri, dijele pisanice životinjama, uz kvizove i nagrade
Pobjednik 'The Voice Kids Hrvatska' Marino Vrgoč na Dječjoj pjesmi Eurovizije