Sastojci:

  • 300 g integralne tjestenine
  • 200 g tikvica
  • 1 crvena i 1 žuta paprika
  • 100 g šampinjona
  • glavica luka
  • režanj češnjaka
  • majčina dušica
  • grančica ružmarina
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 100 ml bijelog vina (izbjeći ako će jesti i djeca:))
  • 200 g feta sira
  • sol, papar

Priprema:

Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju. Tikvice narežite na veće kocke, papriku na komade, a šampinjone na četvrtine. Nasitno nasjeckajte luk i češnjak. Na zagrijanom ulju u tavi popržite tikvice. Dodajte papriku, šampinjone i luk pa pržite sve zajedno oko 10 minuta.

Nakon 5 minuta prženja povrću dodajte začinsko bilje i češnjak. Podlijte bijelim vinom i kuhajte još oko 5 minuta. Usitnite sir. Povrće posolite, popaprite i u njega umiješajte tjesteninu. Ukrasite začinskim biljem i pospite sirom.

Izvor:Kuhaj.hr 

Foto: Profimedia