Sastojci
- 100 g tjestenine
- 1 mali luk
- 250 g šampinjona
- 100 g listića koprive (ili špinata)
- 4 dag kuhane šunke
- 1 žlica maslinovog ulja
- sol
- papar
- svježe ribani muškatni oraščić
- 2 žlice vrhnja
Priprema
1# Tjesteninu kuhajte prema uputama u 1 l slane vode.
2# Luk oljuštite i nasjeckajte. Šampinjone očistite i narežite na ploške. Ruke zaštitite rukavicama, listiće koprive (koje ste ubrali u prirodi daleko od grada) operite, protresite i na grubo narežite.
3# Zagrijte ulje na tavici pa pirjajte luk oko 2 minute. Dodajte gljive i pržite ih 5 minuta. Zatim dodajte koprivu i sve pirjajte oko 2 minute. Posolite i poparite te začinite muškatnim oraščićem.
4# Šunku narežite na kockice pa s vrhnjem umiješajte u tjesteninu. Poslužite tjesteninu i pirjane gljive s koprivom.
Alternativa: za vegetarijansku varijantu upotrijebite kockice tvrdog sira ili mozzarelle.
Tekst: I.Š.
Foto: Profimedia
Chrissy Teigen kritiziraju jer joj kći drži noge na kuhinjskom pultu dok kuhaju
Zašto imamo mamine sinove i tatine princeze?
Postavite djetetu jedno pitanje i provjerite kakav ste roditelj
Kako darovita djeca zamišljaju bolji svijet? Birali bi učitelje, predmete, a tehnologija im je pomagač, ne gospodar
Maja Šuput pokazala novu Bloomovu frizuru: 'Baš si ga skratila, sad je pravi dečkić'