Sastojci

  • 100 g tjestenine
  • 1 mali luk
  • 250 g šampinjona
  • 100 g listića koprive (ili špinata)
  • 4 dag kuhane šunke
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • sol
  • papar
  • svježe ribani muškatni oraščić
  • 2 žlice vrhnja

Priprema

1# Tjesteninu kuhajte prema uputama u 1 l slane vode.

2# Luk oljuštite i nasjeckajte. Šampinjone očistite i narežite na ploške. Ruke zaštitite rukavicama, listiće koprive (koje ste ubrali u prirodi daleko od grada) operite, protresite i na grubo narežite.

3# Zagrijte ulje na tavici pa pirjajte luk oko 2 minute. Dodajte gljive i pržite ih 5 minuta. Zatim dodajte koprivu i sve pirjajte oko 2 minute. Posolite i poparite te začinite muškatnim oraščićem.

4# Šunku narežite na kockice pa s vrhnjem umiješajte u tjesteninu. Poslužite tjesteninu i pirjane gljive s koprivom.

Alternativa: za vegetarijansku varijantu upotrijebite kockice tvrdog sira ili mozzarelle.

Tekst: I.Š.

Foto: Profimedia