Sastojci:
- 750 g špinata u listićima
- 20 g đumbira
- 50 g luka
- 2 žlice ulja
- 200 ml kokosovog mlijeka
- 1 l povrtne juhe
- 300 g lososa
- sol
- papar
- 2 žlice soka od limete
- malo korijandera
Priprema
1.Špinat očistite, operite i nasjeckajte na grubo. Đumbir očistite i narežite na kockice. Luk oljuštite i nasjeckajte.
2.Đumbir i luk pirjajte na vrućem ulju. Kratko dodajte špinat, a kad povene dodajte kokosovo mlijeko i povrtnu juhu. Kuhajte oko 5 minuta. Izvadite 1/3 listova špinata, a ostatak juhe izmiksajte štapnim mikserom.
3.Ribu operite, osušite i narežite na komadiće. Posolite i popaprite. Ribu dodajte u juhu pa je kuhajte 5 minuta. Ostatak listova špinata vratite u juhu. Začinite juhu sokom od limete, solju i paprom. Otrgajte listiće korijandera i pospite ih.
Tekst: I.Š.
Foto: Profimedia
Chrissy Teigen kritiziraju jer joj kći drži noge na kuhinjskom pultu dok kuhaju
Kako darovita djeca zamišljaju bolji svijet? Birali bi učitelje, predmete, a tehnologija im je pomagač, ne gospodar
Maja Šuput pokazala novu Bloomovu frizuru: 'Baš si ga skratila, sad je pravi dečkić'
Dragi odrasli...: Pisma djece iz Hrvatske za bolji svijet, ovo su njihove poruke
Uranjeno božićno ukrašavanje usrećuje, znanstveno je dokazano