Pitate se kakva bi to mogla biti lažna mađarica? Radi se o finom čokoladnom kolaču u kojem dominira keks, a koji se napravi dok ste rekli keks! Iako izgledom baš i ne liči na pravu mađaricu, ukusom je skoro kao njen brat blizanac. Jeste li već negdje probali lažnu mađaricu?
Sastojci:
- 200 g čokolade za kuhanje
- 800 ml vode
- 5 žlica šećera
- 250 g maslaca
- 1 kg keksa
Za čokoladnu glazuru:
- 200 g čokolade za kuhanje
- 500 ml slatkog vrhnja
Priprema:
1. U posudu ulijte vodu, dodajte šećer, maslac i čokoladu, pa kad se sve otopi i prokuha, maknite s vatre i dodajte keks.
2. Miješajte dok se smjesa skroz ne zgusne, odnosno dok keks ne upije tekući dio. Kako budete miješali, keks će se lomiti.
3. Izlijte smjesu u posudu za pečenje kolača veličine 30 x 40 cm.
4. Napravite glazuru: na pari lagano otopite čokoladu, dodajte joj slatko vrhnje, pa sve dobro izmiješajte. Prelijte preljev preko kolača.
5. Kolač prvo ohladite na sobnoj temperaturi pa ga potom stavite u hladnjak. Kad se dobro ohladi, kolač narežite i poslužite.
Tekst: I.T.
Izvor: yumama.com
Foto: Profimedia
Mama pokazala kontroverzni trik kojim potiče dijete na kućanske poslove: Mnogim roditeljima ne sviđa se ideja
Odrasli su skupa, imaju iste roditelje: Zašto braća i sestre imaju drugačiji doživljaj djetinjstva?
Serija 'Adolescencija' šokirala svijet: Otkrila tajno značenje popularnih emotikona, ali i novih izraza
7 japanskih tehnika za brzo učenje: Zbog ovih jednostavnih trikova njihovi učenici su među najboljima
Odnos s majkom oblikuje sve naše kasnije odnose u životu: Psihologinja otkriva tipove privrženosti