Pitate se kakva bi to mogla biti lažna mađarica? Radi se o finom čokoladnom kolaču u kojem dominira keks, a koji se napravi dok ste rekli keks! Iako izgledom baš i ne liči na pravu mađaricu, ukusom je skoro kao njen brat blizanac. Jeste li već negdje probali lažnu mađaricu?

Sastojci:

  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 800 ml vode
  • 5 žlica šećera
  • 250 g maslaca
  • 1 kg keksa

Za čokoladnu glazuru:

  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 500 ml slatkog vrhnja

Priprema:

1. U posudu ulijte vodu, dodajte šećer, maslac i čokoladu, pa kad se sve otopi i prokuha, maknite s vatre i dodajte keks.

2. Miješajte dok se smjesa skroz ne zgusne, odnosno dok keks ne upije tekući dio. Kako budete miješali, keks će se lomiti.

3. Izlijte smjesu u posudu za pečenje kolača veličine 30 x 40 cm.

4. Napravite glazuru: na pari lagano otopite čokoladu, dodajte joj slatko vrhnje, pa sve dobro izmiješajte. Prelijte preljev preko kolača.

5. Kolač prvo ohladite na sobnoj temperaturi pa ga potom stavite u hladnjak. Kad se dobro ohladi, kolač narežite i poslužite.

Tekst: I.T.

Izvor: yumama.com

Foto: Profimedia