Sastojci:
500 g zobenih pahuljica (može i kombinacija sitnih i krupnih)
150 g mljevenih bučinih sjemenki
50 g mljevenih lanenih sjemenki
80 ml maslinova ulja
70 ml vode
1/2 žličice himalajske soli
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 150 °C.
- U posudi pomiješajte zobene pahuljice, samljevene sjemenke buče i lana te sol. Dodajte maslinovo ulje i vodu te ponovo promiješajte.
- Smjesu prebacite u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje pa poravnajte i stavite u pećnicu. Pecite 50 minuta. Ova granola više se suši nego peče. Imat će divnu boju i bit će hrskava.
Savjet+ Što je dulje sušite na niskoj temperaturi, granola će imati hrskaviju teksturu.
Tekst: Dubravka Fazlić
Izvor: sensa.hr
Foto: Profimedia
Chrissy Teigen kritiziraju jer joj kći drži noge na kuhinjskom pultu dok kuhaju
U susjedstvu hara virus koji ide na pluća: Dječja infektologinja objašnjava koji su simptomi i za koga je najopasniji
U Kaštelima dječak ubo vršnjaka škarama u prsa: Majka jednog uputila emotivan apel
Ignorira vas, ne želi fizički kontakt... Ovo su znakovi da dijete razvija izbjegavajući stil privrženosti
Psihološki centar Carpe Diem: Agresivno ponašanje djeca mogu usvojiti kod kuće