Sastojci:
500 g zobenih pahuljica (može i kombinacija sitnih i krupnih)
150 g mljevenih bučinih sjemenki
50 g mljevenih lanenih sjemenki
80 ml maslinova ulja
70 ml vode
1/2 žličice himalajske soli
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 150 °C.
- U posudi pomiješajte zobene pahuljice, samljevene sjemenke buče i lana te sol. Dodajte maslinovo ulje i vodu te ponovo promiješajte.
- Smjesu prebacite u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje pa poravnajte i stavite u pećnicu. Pecite 50 minuta. Ova granola više se suši nego peče. Imat će divnu boju i bit će hrskava.
Savjet+ Što je dulje sušite na niskoj temperaturi, granola će imati hrskaviju teksturu.
Tekst: Dubravka Fazlić
Izvor: sensa.hr
Foto: Profimedia
Ljetni kamp iz davnina u Zagrebu - najbolji početak ljetnih praznika
To se ne događa nekom drugom - događa se vašem djetetu: Krim inspektor upozorava da roditelji nisu svjesni ove opasnosti
U ovoj zemlji je najbolje 'biti dijete': Ovo su njihova pravila odgoja sretne djece
Dvije najbolje zemlje za odrastanje djece: Na kojem mjestu je Hrvatska?
Bila je nasilnica u školi: Otkrila kako ju je mama natjerala na promjenu, i to samo jednom odlukom