Sastojci:
- oko 300 g očišćenog špinata
- 2 jaja
- 100 g svježeg sira
- 50 g kiselog vrhnja
- 1,5 dl jogurta
- 1 dl mlijeka
- 1 šalica kukuruznog brašna
- pola praška za pecivo
- brašno po potrebi
- sol
- ulje
Priprema:
Prvo dobro operite špinat, isjeckajte ga na tanke trakice i pustite da odstoji 30 min. Nakon toga ga dobro ocijedite.
Izmiješajte jaja, kiselo vrhnje, sir, jogurt, mlijeko i sol. U to dodajte špinat, kukuruzno brašno, prašak za pecivo i brašno po potrebi (da smjesa bude čvršća nego za palačinke).
Dobro izmiješajte i izlijte u manji lim premazan uljem i pecite na 200 stupnjeva 30 do 40 minuta.
Pečenu pitu prekrijte krpom da omekša. Dobar tek!
Tekst: I.T.
Foto: Profimedia
Morate isprobati ovaj trik za ukrašavanje pisanica: Alat već imate, a spriječit ćete nered
Tina Biloglav otkrila kako kćeri čuvaju uspomenu na oca: 'Spomenu ga svaku večer prije spavanja'
'Neuredna divlja mala stvorenja': Mama videom pokazala kako izgleda odgoj dječaka
Djeca koja su najveći buntovnici po horoskopu
Nevena Rendeli pokazala prekrasnu obiteljsku tradiciju: Četvrta generacija na upisu u istu školu