Sastojci:

- oko 300 g očišćenog špinata

- 2 jaja

- 100 g svježeg sira

- 50 g kiselog vrhnja

- 1,5 dl jogurta

- 1 dl mlijeka

- 1 šalica kukuruznog brašna

- pola praška za pecivo

- brašno po potrebi

- sol

- ulje

Priprema:

Prvo dobro operite špinat, isjeckajte ga na tanke trakice i pustite da odstoji 30 min. Nakon toga ga dobro ocijedite.

Izmiješajte jaja, kiselo vrhnje, sir, jogurt, mlijeko i sol. U to dodajte špinat, kukuruzno brašno, prašak za pecivo i brašno po potrebi (da smjesa bude čvršća nego za palačinke).

Dobro izmiješajte i izlijte u manji lim premazan uljem i pecite na 200 stupnjeva 30 do 40 minuta.

Pečenu pitu prekrijte krpom da omekša. Dobar tek!

Tekst: I.T.

Foto: Profimedia