Sastojci za biskvit:

  • 4 jaja
  • 4 žlice šećera
  • 4 žlice brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • 2 žlice mlake vode

Sastojci za kremu:

  • 5 dl mlijeka
  • 2 dl praška za puding od vanilije
  • 10 žlica šećera
  • 2 kisela vrhnja
  • 20-30 dag kupina
  • preljev za kolače (bijeli)

Priprema:

Razmutite žumanca sa šećerom, dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i vodom. Od bjelanaca napravite snijeg i nježno ga umiješajte u smjesu. Tijesto stavite peći u pećnicu zagrijanu na 170 stupnjeva. Ispecite biskvit. Skuhajte puding u mlijeku te u vruću smjesu dodajte 2 kisela vrhnja. Dobro izmiješajte. Još vrućom smjesom prelijte ohlađen biskvit. Kupine operite i ocijedite te složite po vrućem kolaču. Preljev skuhajte prema uputama na pakiranju i njime prelijte kolač. Po želji ukrasite listićia metvice.

Tekst: I.T.

Foto: Profimedia