Sastojci za biskvit:
- 4 jaja
- 4 žlice šećera
- 4 žlice brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 2 žlice mlake vode
Sastojci za kremu:
- 5 dl mlijeka
- 2 dl praška za puding od vanilije
- 10 žlica šećera
- 2 kisela vrhnja
- 20-30 dag kupina
- preljev za kolače (bijeli)
Priprema:
Razmutite žumanca sa šećerom, dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i vodom. Od bjelanaca napravite snijeg i nježno ga umiješajte u smjesu. Tijesto stavite peći u pećnicu zagrijanu na 170 stupnjeva. Ispecite biskvit. Skuhajte puding u mlijeku te u vruću smjesu dodajte 2 kisela vrhnja. Dobro izmiješajte. Još vrućom smjesom prelijte ohlađen biskvit. Kupine operite i ocijedite te složite po vrućem kolaču. Preljev skuhajte prema uputama na pakiranju i njime prelijte kolač. Po želji ukrasite listićia metvice.
Tekst: I.T.
Foto: Profimedia
Morate isprobati ovaj trik za ukrašavanje pisanica: Alat već imate, a spriječit ćete nered
Tina Biloglav otkrila kako kćeri čuvaju uspomenu na oca: 'Spomenu ga svaku večer prije spavanja'
'Neuredna divlja mala stvorenja': Mama videom pokazala kako izgleda odgoj dječaka
Djeca koja su najveći buntovnici po horoskopu
Nevena Rendeli pokazala prekrasnu obiteljsku tradiciju: Četvrta generacija na upisu u istu školu