Sastojci:

  • 4 šalice vode
  • ¼ šalice (60 ml) prirodnog jabučnog octa
  • 1 žličica mljevene kurkume
  • prstohvat crnog papra
  • ¼ žličice kajenskog papra
  • ¼ šalice (4 žlice) meda

Priprema:

Vodu ulijte u manji lonac i zagrijavajte na srednjoj vatri dok gotovo ne zakipi. Maknite s vatre i dodajte jabučni ocat i začine. Ostavite da se malo ohladi (na otprilike 40 stupnjeva) pa umiješajte med. Pripremljen napitak popijte za pet dana.

Preporučuje se svako jutro popiti oko 60 ml natašte za podizanje imuniteta, pospješivanje probave te uklanjanje probavnih tegoba i štetnih tvari, što jamče probiotička svojstva prirodnog jabučnog octa kombinirana s antioksidacijskom snagom kurkume, protuupalnim djelovanjem kajenskog papra i zdravstvenim blagodatima meda.

Tekst: Patricia Lucija Tomasović

Izvor: sensaklub.hr

Foto: Profimedia