Iako smo skloni uzimati vitamine i razne preparate kako bismo ojačali imunitet naše djece to nije uvijek potrebno. Dovoljno je obratiti pažnju na to koliko se kreću i što jedu i već smo na pola puta da im ojačamo tijelo, a time i zdravlje. Budući da nam je stiglo proljeće iskoristite ove sunčane dane da biste što više boravili na zraku i na suncu (ako je jako onda obavezno nakon 4 sata poslijepodne). Istraživanja govore da boravak na otvorenome i dovoljna količina sunca uvelike utječu na imunitet. Potom je tu odabir namirnica. Još je Hipokrat govorio da je hrana lijek - a današnji su znanstvenici uspjeli dokazati da se hranom mogu suzbiti brojne bolesti. Evo popisa najzdravijih namirnica koje podižu imunitet:.

KIVI - voće bogato vitaminom C, sadrži jako malo kalorija. Osim vitamina C kivi sadrži i kalij i vlakna.

DINJA - odličan izvor vitamina A, a vitamin A koji povoljno djeluje na kožu

NARANČE – kada govorimo o vitaminu C najčešće prvo pomislimo na naranče. Jedna srednje velika naranča sadrži 130% preporučene dnevne vrijednosti vitamina C za odrasle osobe. A uz to, bogate su kalijem.

GREJP – namirnica koja je prepuna vitamina C

shutterstock_677794030.jpg
Shutterstock Voće i povrće sadrži važne vitamine koji su nužni za osnaživanje imuniteta djeteta

BOROVNICE – pune su vitamina B, još jednog osnaživača imunološkog sustava. Dobre su i zamrznute pa u njima možete uživati cijele godine.

ŠPINAT – kad pomislimo na špinat sjetimo se Popaja i njegovih jakih mišića, no on u prvom redu jača imunitetu. Ovo je povrće bogato antioksidansima.

BROKULA – zeleno povrće koje sadrži vitamin C i vlakna koja su potrebna u prehrani.

CVJETAČA – sadrži velike količine vitamina C i vlakana.

BATAT – slatki krumpir jedan JE od najmoćnijih izvora vitamina A.

JABUKA – ne kaže se uzalud da vam jedna jabuka dnevno čuva zdravlje, ova jednostavna i dostupna voćka čuda čini za probavu.