SLUŠAJTE SVOJE TIJELO

Odličan početak i najlakši i najjednostavniji korak je slušanje svojeg tijela. Ako osjećate da vam je potrebna dodatna doza vitamina i sna, nemojte ignorirati tijelo jer umoran i oslabljeni organizam za sezoneske bolesti bit će laka meta. Napunite svoj tanjur zdravim sastojcima punima vitanima i legnite sat, dva ranije. Tijelo će vam biti zahvalno.

UNESITE VIŠE „DOBROG“ VITAMINA C

Redovito unošenje vitamina C čini se kao najpredvidljiviji i najdosadniji savjet kada govorimo o jačanju imuniteta. Ipak, važnost ovog neizbježnog koraka na putu do jakog imuniteta nemoguće je previše istaknuti. Naš prijedlog je da pripazite ne samo koliko vitamina C unosite, već kako ga unosite. Odbacite izolirane sintetičke izvore vitamina C poput različitih kapsula i šumećih tableta i okrenite se boljem i kvalitetnijem načinu unosa kroz suplemente koji sadrže vitamin C iz prirodnih izvora. Posjetite dućan posvećen zdravoj hrani i na policama potražite goji bobice i camu camu u prahu, a u prehranu uključite limun, šipak, brusnice, bobičasto voće i klice.

prezivite-zimu-uz-jaki-imunitet
, Image: 307993146, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy

UPOZNAJTE ČUDOTVORNO ULJE OD ORIGANA

Esencijalna ulja podcijenjena su obzirom na jaki pozitivni utjecaj koji imaju. Ona namijenjena raspršivanju u prostoru smiruju nas i pomažu nam da ostanemo pozitivni. Transparentnije djelovanje nalazimo kod onih koja se konzumiraju i na taj vrlo direktan način unose u organizam. Za vrijeme sezone prehlada i gripa posegnite za uljem origana kao jednim od najmoćnijih antibakterijskih lijekova. Osim na jačanje imuniteta, ovo će čudotvorno ulje imati ljekovito djelovanje na probavu, infekcije, gljivice na noktima, atletsko stopalo i kožu.

prezivite-zimu-uz-jaki-imunitet
, Image: 306564775, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Panthermedia

TEMELJAC OD KOSTI KAO OSNOVA FINE JUHE I JAKOG IMUNITETA

Proces rađenja juhe s temeljcem od kosti kao bazom može se naći u svakoj kulturi na svijetu. Iako se često pojavljuje na tjednom meniju, rijetki su svjesni koliko zdrav i hranjiv temeljac od kosti zapravo je. Bogatog okusa i lako probavljiv, pruža nam hranjive stvari koje obnavljaju i pomlađuju naš organizam. Proteini koje sadrži djeluju protuupalno, dok nam zdrave masti i minerali pomažu u vraćanju snage i jačanju imuniteta.

POPULARNI ĐUMBIR SHOTOVI

Odsad i najzdravije stvari dolaze u malim pakiranjima. Nekoliko gutljaja napitka od đumbira, koji je zahvaljujući slavnim obožavateljima, ove godine postao jedan od novih zdravih trendova, instatno će pomoći vašem organizmu. Posegnite za ovim koncentriranim napitkom kako bi poboljšali imunitet ili se oporavili od mamurluka. Isprobajte koncentriranu verziju ili svakodnevno uživajte u čaju s limunom, đumbirom i cimetom kao blažoj verziji ovog napitka.

Tekst: Ela Jarni

Izvor: www.journal.hr

Foto: Profimedia