Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako namještaj može ugroziti život djeteta?

Roditelji često zanemaruju činjenicu da neke sasvim obične, (ne)sigurne stvari u domu, mogu povrijediti, pa čak i usmrtiti dijete. Evo kako možete na vrijeme poduzeti zaštitne mjere i spriječiti potencijalne nezgode u domu.

Javnost širom svijeta uznemirena je viješću da je još jedno dijete stradalo početkom 2016. godine kada je komoda s ladicama pala na njega.

Dvogodišnjeg Teda roditelji su pripremili za popodnevno spavanje, a kada je dvadesetak minuta kasnije mama ušla da ga obiđe, našla ga je na podu, pod srušenom komodom. Nitko nije čuo kada je komoda pala, ni je li Ted vrisnuo.

Ponekad su odrasli skloni zanemariti potencijalne opasnosti koje vrebaju od teških komada namještaja ili televizora. Pogledajte ovaj video.

Zbog sigurnosti djeteta u domu neophodno je pričvrstiti komade namještaja kao što su ladičari, cipelarnici, komode ili police s televizorima.

Ono što bi svaki roditelj mogao učiniti je da već danas pričvrsti teške komade namještaja koji mogu ozlijediti, pa čak i usmrtiti dijete. Nešto novca i oko dvadesetak minuta rada mogu spriječiti da cipelarnik, ladičar ili televizor padnu preko djeteta koje nije svjesno opasnosti.

"Nekoliko rupa u zidu i namještaju mogu se popraviti, ali rupe u srcu - nikada", napisala je jedna mama u Massachusettsu, u Americi, kad je njeno dijete stradalo ovakvim nesretnim slučajem.

Pogledajte video koji prikazuje rekonstrukciju potencijalne nesreće i drugi koji nudi savjete kako pričvrstiti namještaj i time spriječititragediju.

https://youtu.be/1tEGjxDOS3U

https://youtu.be/pCpE-KvDEvo

Izvor: www.yumama.com

Foto: Profimedia

Najnovije

Najpopularnije