Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dječji godišnji horoskop za 2015. godinu

Što to Zvijezde spremaju našim mališanima u 2015.j godini? Donosimo i osnovne smjernice za roditelje kako bi se cijela obitelj što bolje snašla!

OVAN

Bit će kreativni i umjetnički nadareni

Mali će vas Ovnovi ove godine ugodno iznenaditi svojim preobražajem. Iako će vam tijekom ljetnih mjeseci te studenoga zadavati glavobolje hirovitim ponašanjem, ostalih će mjeseci iskazivati kreativan duh, volju za učenjem i pokrenuti cijelu lavinu skrivenih potencijala. Naime, prva polovina godine bit će pod okriljem dobrodušnog Jupitera, planeta koji će kod vaše djece probuditi kreativan impuls. Neće im manjkati dječje duhovitosti, vješto će oponašati omiljene pjevače pa će ih mnogi prozivati malim zvijezdama. Učlanite ih u kakvu dječju glumačku družinu i iskoristite njihovu darovitost i energiju. One najmanje mališane počnite učiti čitati i pisati jer će pisanje slova jako brzo svladavati, a oni napredniji čak bi mogli početi i čitati. I male bebe pokazivat će veće zanimanje za svijet koji ih okružuje, stoga im čitajte bajke i polako ih uvodite u bogati svijet mašte.

Na Ovniće pripazite u veljači i ožujku, jer će biti posebno temperamentni zbog Marsa u svojem znaku. Male će bebe biti osjetljivije i teže će zaspati, a oni veći mogli bi iskazivati neposluh i bunt. Budite nježni prema njima jer pretjeranom strogošću nećete mnogo postići. U tim mjesecima, ali i tijekom lipnja, srpnja i kolovoza pripazite na njihovo zdravlje – moguće su viroze – a ako ih vodite na more, čuvajte ih od jakog sunca i na glavi neka im uvijek bude šeširić. Jesen će vaši mališani dočekati u vedrom i veselom raspoloženju, a prvašići će se radovati odlasku u školu. Neće im teško pasti odvajanje od roditelja, nego će se jako brzo uklopiti u društvo svojih vršnjaka. U zimskim mjesecima bit će jako dobrog zdravlja.

BIK

Kupite im glazbeni instrument

U siječnju i veljači vaši će mališani biti zdrava i vesela djeca, no njihov imunitet mogao bi pasti u veljači pa nisu isključeni grlobolja ili kakva prehlada. Obogatite im prehranu voćem i povrćem, kako bi im organizam dobio dovoljno vitamina. Tijekom travnja i svibnja postat će svojeglavi, opirati se vašem autoritetu i biti buntovni. Nemojte im baš sve progledati kroz prste. Učite ih obvezama na njima prihvatljiv način, kroz igru i zabavu, jer su mali Bikovi tvrdoglava djeca, pa roditeljsku stegu jako teško podnose. Želite li da se vaš Bikić dobro provede na moru, odvedite ga na putovanje tijekom lipnja ili srpnja, kada će oni najmanji vrlo lako naučiti plivati i uživati u igri na plaži. Od jakog sunca i mogućih opeklina dobro ih čuvajte u kolovozu!

Vaši će mališani tijekom druge polovine godine pokazivati zanimanje za učenje, druženje s djecom i životinjama, a oni najmanji bit će vrlo spretni, brzo prohodati, progovoriti ili lako svladati vještinu vožnje biciklom. Pokazivat će i umjetničke sklonosti, prije svega glazbenu nadarenost i dobar sluh. Malo veća djeca mogla bi vas tražiti da im kupite kakav glazbeni instrument, pa je dobro da im u tome udovoljite. Školarci će se popraviti učenju, a primijetit ćete da su samostalniji i odgovorniji. Posebno dobro razdoblje bit će im u listopadu i studenome kada će oni najmanji biti veseli, brzo će progovoriti, pa i prohodati. Veća će djeca stvarati nova prijateljstva, pa će vam kuća biti puna malih gostiju. Od ozljeda ih pripazite u prosincu, kada bi mogli češće padati i biti nespretni.

BLIZANCI

Trebat će im mnogo pažnje i ljubavi

Pripazite na malog Blizanca tijekom siječnja i veljače – mogao bi imati temperaturu ili se razboljeti od kakve sezonske viroze. Oni najmanji teže će zaspati, pa ćete ih morati često nositi na rukama i pjevušiti im, a malo većima čitati priče. Nemiran duh malih Blizanaca tijekom proljetnih mjeseci natjerat će ih na brojne nestašluke i u stalne istraživačke pohode. Nametnut će se ostalima kao vođe, smišljajući neobične igre i grupno obilaziti sva ona mjesta koja im vi branite. Školarci će lijepo učiti, pamtiti i shvaćati. Manji će pokazivati veliko zanimanje za slušanje priča i bajki, skupljanje slikovnica i nekih njima dragocjenih stvarčica.

Kada Venera bude u njihovu znaku tijekom travnja i svibnja, iskazivat će svoj kreativni duh. Oni manji mnogo će crtati, pa ih opskrbite drvenim i vodenim bojicama, a one veće upišite na balet ili glumu, već ovisno o tome što dijete želi. Tijekom ljeta čuvajte ih od jakog sunca, a u listopadu i studenome od ozljeda. U drugoj polovini godine više pripazite na njih jer će pokazivati otpor prema autoritetu, pa će vas slabo slušati. Bit će neposlušni, slabo će jesti i teško će usnuti. Trebat će vam dosta muke da izađete na kraj s njima i svladate tipičnu tvrdoglavost toga znaka. Bit će vrlo promjenjiva raspoloženja, osjetljivi na svaku riječ i gestu roditelja, pa se ne svađajte pred njima. Pružite im mnogo pažnje i ljubavi kako bi odrastali u što sigurnijem i mirnijem okruženju.

RAK

Vidljivo će napredovati

Mali će Rakovi tijekom siječnja i veljače, ali i cijelog proljeća, biti brbljavi, zaigrani i veseli. Starija će djeca dobro učiti, pa će kraj školske godine dočekati sa zavidnim uspjehom. Odličnog će zdravlja biti u travnju i svibnju, a u to bi vrijeme mališani ovog znaka mogli i prohodati. Zahvaljujući pozitivnom Jupiterovom utjecaju, vaš će mali Rak iskazivati povećanu kreativnost. U trenutku inspiracije mogli bi išarati zid spavaće sobe ili neočekivano početi izrezivati i sakupljati postere omiljenih pjevača i glumaca. Bebe ovog znaka bit će mirne, dobro će jesti te napredovati u rastu i razvoju. Ugodno će vas iznenaditi svojim prvim riječima, promatrati vas znatiželjnim pogledom i upijati sve što se događa.

Tijekom lipnja, srpnja i kolovoza, zbog Marsa koji će biti u njihovu znaku, mogli bi biti agresivniji i borbeniji nego inače, u čemu će osobito prednjačiti dječaci. Lako će se potući s drugom djecom, ali i često padati i ranjavati koljena. Vodite li ih na more, čuvajte ih od jakog sunca jer je Rakovima koža vrlo osjetljiva, pa lako zarade opekline. No Jupiterova naklonost od mjeseca kolovoza olakšat će vaše roditeljske muke, jer će vaši mališani postati puno mirniji, bolje će se koncentrirati na nastavu i pokazivati zanimanje za izvanškolske aktivnosti. Djevojčice će zanimati gluma, balet i sve vezano uz kreativnost i umjetnost, dok bi dječaci mogli imati odličnih rezultata u sportu i matematici. Sva djeca ovog znaka koja su protekle dvije godine imala poteškoća u učenju, disciplini i psihofizičkom razvoju, od ove godine doživjet će pravi procvat. Zato vas njihovi povremeni padovi koncentracije i neposlušnosti ne bi trebali previše zabrinjavati.

LAV

Postat će živahniji i otvoreniji

S Jupiterom u znaku, tijekom prve polovine godine vaša će djeca biti bezbrižna i obožavana u dječjem društvu. Bit će vedra, neprestano nasmijana, željna društva, ali i povećana apetita. Nemojte pretjerivati sa slatkišima jer će se nepotrebno debljati – radije im dajte puno svježeg ili sušenog voća. Mali školarci bit će glavni u razredu i omiljeni među nastavnicima, a kako će i dobro učiti, radovat će vas njihove lijepe ocjene. Čak će i povučeniji Lavovi ove godine postati živahniji i otvoreniji. Zdravlje će im većinom biti dobro, no manje ozljede u igri moguće su u siječnju i travnju. Odličan Saturnov utjecaj od 19. rujna upućuje na to da će vaš Lavić i tijekom druge polovine godine biti veselo i zdravo dijete. Imat će puno želja, porast će njegovi interesi za hobije, životinje i društvo. Vaš će vas Lav nagovarati da mu nabavite kućnog ljubimca, a pokazivat će dovoljno zrelosti da se s njime igra i bavi.

S dolaskom ljeta Lavići će postati razdražljivi i boležljivi. Bit će zahtjevni i nestrpljivi te će se često žaliti na dosadu. Animirajte ih i omogućite im da se što više druže s drugom djecom. Bit će spremni na razne nepodopštine, prkositi vam i inatiti se. Snađu li vas kakvi obiteljski problemi ili potencijalna selidba, svom djetetu pružite više pažnje i nježnosti kako bi svaku promjenu prebrodilo što manje stresno. No kako su planeti većinom na strani vašeg djeteta, ovo će za njega biti posebno lijepa godina. Brzo će napredovati; maleni Lavići brzo će progovoriti i prohodati, a stariji će spretno i lako svladavati vožnju biciklom, romobilom, koturaljkama ili naučiti plivati, dok će vas oni još veći razveseliti školskim uspjehom.

DJEVICA

Naglo napreduju u drugoj polovini godine

Male će Djevice početkom godine biti povećanog samopouzdanja, pa će pokušati dominirati nad ukućanima, a ako u kuću stiže prinova, pokazivat će veliku ljubomoru. No oni veći, koji već idu u školu zablistat će u travnju i svibnju lijepim ocjenama, a oni manji lako će svladavati čitanje i jednostavnije matematičke zadatke. Osjetljivost koja se može javiti tijekom siječnja, veljače, svibnja i lipnja može biti kriva za nešto lošije zdravlje vaših Djevica. Vodite više računa o zdravoj prehrani svojih miljenika i opskrbite ih vitaminima. Želudac je često najosjetljiviji dio njihova tijela, pa čak i na psihosomatskom planu – kada su nervozna, ova dječica mogu imati probavne tegobe i bolove u želucu. Bebe ovog znaka bit će u prvoj polovini godine dosta nemirne i djelovat će vam da sporo napreduju, no to je samo privid.

U drugom dijelu godine naglo će im se poboljšati apetit, postat će brbljavi i željni vaše pažnje, pa ćete mnogo vremena provoditi u igri s njima. Stoga se ne brinite za njih, jer iako će do lipnja biti osjetljivija zdravlja, s ulaskom Jupitera u njihov znak, od 12. kolovoza pa do kraja godine, djelovat će kao da su se probudili iz zimskog sna. Tako će vaša mala Djevica postati čilo, veselo dijete, a bit će i glavno u društvu. Voljet će učiti, a povećane ambicije će starije poticati da se u razredu natječu s najboljima. Bit će vam najveća muka kako im ispuniti sve silne želje, počevši od igračaka do izleta i obilazaka lokalnih mjesta zabave. Tijekom zimskih mjeseci oni veći mogli bi se zaljubiti, pa ozbiljno shvatite njihove osjećaje.

VAGA

Probudite njihovu umjetničku stranu

Bebe ovog znaka u prvoj će polovini godine pokazati velik napredak – dobivat će na težini, bezbolno će prebroditi nicanje zubića i vrlo rano prohodati. Na njihovo zdravlje pripazite u siječnju i veljači – mogli bi zaraditi virozicu ili visoku temperaturu. Živahni i puni energije bit će u svibnju, lipnju i srpnju, a tijekom ljetnih mjeseci najmanji će se radovati vodi i brčkanju u plićaku, pa je odlično vrijeme da ih učite plivanju. No čuvajte ih od uboda insekata i mogućih alergija. Oni malo veći steći će nova prijateljstva i pokazati pravu prirodu svoga znaka, koji je iznimno druželjubiv. Bilo bi dobro da na pravilan način iskoristite njihovu energiju i motivaciju, pa ih uključite u nekakav skupni rad, potaknite bavljenje plesom, glazbom, sportom i učenje stranih jezika. Male će Vage novo znanje upijati poput spužve.

Mališani ovog znaka tijekom jeseni će pokazivati zanimanje za učenje i upijati dojmove iz okoline, pa ih upišite na tečaj stranih jezika ili neku drugu aktivnost, omogućujući im da šire znanje i druže se s drugom djecom. Tijekom listopada mogli bi se češće ozljeđivati u igri, pa i potući s drugom djecom. Zbog naglašene osjetljivosti teško će podnijeti odvajanja, odlaske u vrtić i školu. S njima će trebati dosta razgovarati i uvjeravati ih u prednosti druženja s drugom djecom te ih postupno odvikavati od roditeljskih skuta. Zimski mjeseci bit će jako pozitivni za ovu djecu, koja će u svemu pokazivati očit napredak. Na njihovo zdravlje pripazite u studenome – čuvajte ih od prehlada i odijevajte ih u skladu s vremenskim prilikama.

ŠKORPION

Isticat će se na školskom satu

Ovo je prekrasna godina za male Škorpione. Planeti će čuvati njihovo zdravlje sve do rujna, tako da ni nešto slabiji imunitet u travnju i svibnju ili sklonost ozljedama u kolovozu i rujnu neće narušiti njihovu vitalnost. Ipak, čuvajte ih od pretilosti jer će imati vrlo dobar apetit. To se odnosi i na bebe, koje će svaki čas tražiti svoju porciju mliječnog obroka. Procvat i buđenje najviše će se primijetiti kod djevojčica ovog znaka, koje će se početi dotjerivati i uzimati maminu šminku i odjeću. Dječaci bi mogli prekrasno crtati ili će pokazati iznimnu vještinu u rukovanju loptom, pa razmislite da ih upišete na nogomet.

Ako je vaše dijete sporo napredovalo u protekle dvije godine, uzrok se krije u Saturnu koji je bio u njegovu znaku. Od rujna taj planet napušta Škorpionovo zviježđe, pa će vaše dijete početi bolje jesti, naglo napredovati i rasti. Na lice će mu se vratiti osmijeh, pa ćete primijetiti da je vaš mališan nekako veseliji i spontaniji. Druga polovina godine bit će mu odlično razdoblje zahvaljujući Jupiteru u Djevici. Škorpionovi potencijali buknut će u punoj snazi, pa će vaše dijete iskazati talente koji bi poslije u životu mogli dati smjer njegovoj karijeri. Male će bebe napredovati i dobivati na težini. Čak će i prvašići savjesno i odgovorno pristupati učenju, a oni veći htjet će u svemu biti najbolji ili barem što bolji. Iako će na školskom satu biti nemirni, nastavnicima će se sviđati njihova aktivnost i znatiželja. Osobit napredak u te djece bit će vidljiv u studenome i prosincu, kada će oni maleni bez poteškoća učiti pisati slova i čitati, dok će veći rado učiti.

STRIJELAC

Postat će ozbiljniji i odgovorniji

Već u siječnju vaš će Strijelac biti nemirno i živahno dijete puno optimizma i veselja. U istom tempu nastavit će i tijekom proljetnih mjeseci, a naklonjeni planeti ojačat će i one bebe koje su bile krhke i boležljive. Djeca koja su u pubertetu naglo će sazrijeti i narasti. Bolje će učiti u školi i primiriti svoj burni temperament. Kod mnogih će Strijelaca planeti probuditi uspavanu kreativnost, pa će mnogi izraziti želju da se nečim bave, bilo da je to sport, pjevanje, muziciranje ili učenje stranog jezika. Oni školarci koji se podulje bave kreativnim radom, mogli bi dobivati nagrade i priznanja, osobito tijekom ljeta te listopada i studenoga.

Vaši dosad uvijek zaigrani i veseli Strijelci, u drugoj polovini godine mogli bi se naglo uozbiljiti. Čak će vas i beba stara godinu, dvije ili tri, mnogo puta promatrati pogledom punim dubine i ozbiljnosti, neobične za taj uzrast. Uzrok ovoj transformaciji krije se u Saturnu, koji se od 19. rujna nalazi u njihovom znaku, pa će vaši nestašni Strijelci pokazivati više osjećaja za odgovornost i obveze. Oni malo veći mogli bi preuranjeno ući u pubertet, pa budite strpljivi i nježni s njima. Mogli bi se naglo povući u svoj svijet, sve manje komunicirati s vama, a vi učinite sve da ne dođe do većeg udaljavanja. Na zdravlje svoga Strijelca pripazite tijekom veljače, svibnja i listopada, kada bi mogao kašljucati i biti često prehlađen. Kako Saturn oslabljuje imunitet, opskrbite dijete s dovoljno vitamina, vodite ga na more i u planine! Animirajte ga i omogućite mu dovoljno zabave, jer su Strijelci djeca koja stalno traže izazove i promjene.

JARAC

Moguće su pojave prvih simpatija

Imate li bebu ovog znaka, ona će tijekom veljače i ožujka biti vrlo nemirna i plačljiva. Moguće su želučane viroze i kolike, dok će stariji Jarčići imati nešto slabiji apetit. Pobrinite se da njihova prehrana bude bogata kalcijem, grupom vitamina B i željezom. U travnju i svibnju ugodno će vas iznenaditi svojim preobražajem – šutljiva će djeca postati komunikativnija, pa će unatoč razigranosti s više žara pristupati svojim obvezama. Zbog ulaska Saturna u znak Strijelca u rujnu, Jarčić će pokazati i drugu stranu svoje osobnosti – tvrdoglavost, inatljivost, ali i preosjetljivost. Nemojte olako shvatiti njegova loša raspoloženja, osobito ako je riječ o većem djetetu. Prolazit će kroz krizu odrastanja, pa će vaša potpora i razumijevanje biti presudni za njegovo sazrijevanje.

No zato Jarce u drugoj polovini godine očekuje očit napredak, što i ne čudi kada će na svojoj strani imati povoljan Jupiterov utjecaj. Vaši će Jarčići biti posebno živahni i lijepo će napredovati, no imat će osjetljivo grlo ili preboljeti pokoju virozu u studenome. Predškolska će djeca iskazivati potrebu za druženjima s vršnjacima, a oni koji već idu u školu bit će omiljeni kod profesora i glavni u razredu. Počet će naglo sazrijevati, postavljati vam tisuću pitanja na koja ćete morati pronaći odgovore. No vama ništa neće biti teško jer ćete uživati u očitom napretku svoga djeteta. Ni ljubavi neće biti uskraćeni. Ljubav i zaljubljivanja jednako će zahvatiti tinejdžere kao i one u vrtiću, koji će ostvariti svoje prve slatke i nevine simpatije.

VODENJAK

Naglo će napredovati i rasti

Pred malim je Vodenjacima prekrasna godina, u kojoj će bujati njihova osobnost i kreativno izražavanje. Oni najmanji svoje će umjetničke potencijale osobito iskazivati tijekom svibnja i lipnja, kada Mars bude boravio u Blizancima. Tada će na vidjelo izaći svi potencijali vašeg djeteta, bilo da je riječ o talentu za muziciranje, pjevanje, plesanje ili bavljenje sportom. Dobrog zdravlja i puni veselja bit će tijekom veljače i ožujka, dok ih u kolovozu i rujnu čuvajte od ozljeda – sklanjajte oštre predmete. Ako ih vodite na more, koristite visoke zaštitne faktore za sunčanje.

Ako je vaše dijete imalo poteškoća sa svladavanjem školskog gradiva, bilo boležljivo ili povučeno, krivca potražite u Saturnu, koji već dvije godine boravi u nesklonom znaku Škorpionu. Utjecaj ovog planeta potpuno će nestati od 19. rujna. Nakon tog datuma primijetit ćete preobrazbu u svom djetetu – postat će stabilnije, sigurnije u sebe, a i koncentracija će mu se popraviti. Čak će i oni koji su slabije napredovali, loše jeli i spavali pokazati očit napredak. Oni najmanji će napraviti svoje prve nesigurne korake, početi govoriti i uveseljavati vas svojim očitim razvojem. Druga polovina godine bit će naklonjena i starijim Vodenjacima, pa će planeti pomoći da postignu bolji školski uspjeh. Najmanji Jarčići će u rujnu i listopadu početi pokazivati svu paletu bogatstva svoje osobnosti i mnogostruke talente. Učite li ih pisati ili čitati, pamtit će s lakoćom, pa ćete biti ponosni na očit napredak svoga potomka.

RIBE

Morat ćete ih stalno imati na oku

Male će Ribe ove godine biti iznimno živahne i često naporne svojim roditeljima, no znat će uveseliti i zabaviti i njih i svoje prijatelje. Na njih pripazite u siječnju i veljači, kada će zbog Marsa u znaku biti osjetljivije, ali i buntovnije. Mogle bi imati osjetljivo grlo i dišne putove, pa ih prije izlaska iz stana uvijek dobro utoplite. Ožujak, travanj i svibanj naglasit će svu vrckavu i dinamičnu prirodu ovih mališana, koji će odrasle osvajati svojom spontanošću i vrckavošću. Radoznalost će im biti nepresušna, pa će vas i oni najmanji mnogo puta umarati svojim bezbrojnim pitanjima, na koja ćete uvijek morati imati spreman odgovor. Osobito živahni i veseli bit će tijekom lipnja i srpnja, kada je ujedno najbolje vrijeme da ih vodite na more. Ribe obožavaju vodu, pa će brzo i lako naučiti plivati.

Školarci će na jesen pokazati koliko su u međuvremenu sazreli te će većinom sami učiti i pisati zadaću. Otvoreno će odbijati vašu pomoć i biti skloni kampanjskom učenju s vršnjacima. Nemojte im to braniti, makar se sve umjesto učenja pretvorilo u igru i zabavu. Takva druženja opuštat će vaše dijete, ali i pomoći da se još više socijalizira. Mnogi od njih poželjet će upisati kakav strani jezik ili tečaj informatike, dok će oni najmanji uspješno svladavati pisanje velikih i malih slova. Ribe koje su tek progovorile i prohodale bit će iznimno živahne i znatiželjne, ali će pod utjecajem Saturna u Strijelcu u drugoj polovini godine biti nepredvidljive i sklone ozljedama. U listopadu i studenome nemojte ih ni na trenutak ostaviti same i bez nadzora, jer nećete moći predvidjeti njihove nepodopštine i kretanja.

Djeca rođena u studenome 2014.

Mali Škorpioni rođeni od 1. do 8. studenoga bit će šutljiva i povučena djeca, ali zato jako bistra i pametna. Merkur u Vagi mogao bi potisnuti njihove umjetničke talente, što bi bilo šteta. Stoga, ako vaš mali Škorpion bude samozatajan i ponekad nezadovoljan, pružite mu potporu i ohrabrenje. Iskazivat će zanimanje za mnoga područja, ali bez jakog motiva ili roditeljskog utjecaja neće biti spreman na dugo učenje. Potičite njegov razvoj, pazite i slušajte što vam ima reći, jer njegova senzibilna priroda i osobiti talenti procvast će samo uz brižne i sigurne roditelje.

Djeca rođena od 9. do 22. studenoga bit će čvrsto vezana uz majku i s njom razviti posebno intuitivan odnos. Valja pripaziti da takav odnos, koliko god bio lijep i za majku i za dijete, na kraju ne umanji djetetovu samostalnost. Zbog Merkura u svom znaku, ovi mali Škorpioni bit će vrlo temeljita, logična i inteligentna djeca. To će biti vrlo ambiciozni mališani koji će se stalno natjecati s drugom djecom, a kad odrastu, bit će jako uspješni u karijeri. Voljet će drugu djecu i zabavu te će stalno biti u potrazi za novim društvom.

Vrlo energični i dinamični bit će mali Strijelci rođeni od 23. do 30. studenoga. Možda će malo kasnije progovoriti i prohodati, ali to roditelje ne bi trebalo brinuti jer sve stignu nadoknaditi. Bit će to umjetnički nadarena djeca, a poslije ljudi koji će se isticati oštroumnošću i inteligencijom. Imat će dara za sportske aktivnosti u kojima će postizati lijepe rezultate. U školi bi moglo biti problema u nižim razredima osnovne škole – teže će se koncentrirati i shvaćati gradivo, no ako im roditelji budu pomagali i ohrabrivali ih, u višim će razredima naglo početi učiti sami i, na opće zadovoljstvo, dobivati odlične ocjene.

Djeca rođena u prosincu 2014.

Mali Strijelci rođeni od 1. do 9. prosinca imat će mnoge kreativne potencijale. Kad odrastu, i njihova će profesija biti vezana uz neki vid kreativnosti (pjevanje, muziciranje, plesanje, slikarstvo, moda). Treba ih poticati i nagrađivati, ali i naučiti odgovornostima jer će nerijetko biti pasivni. Zbog Merkura u njihovu znaku bit će jako živahni, brbljavi i napredni. Bebe će jako brzo prohodati i rano progovoriti, a kad budu u školskoj dobi, isticat će se radoznalošću i svestranošću. Bit će omiljeni među profesorima, koji će zapaziti njihov bistrinu i oštroumnost.

Zanimljivi i avanturističkog duha bit će Strijelci rođeni od 10. do 21. prosinca. Bit će to pravi mali gurmani odlična apetita i obožavat će slatkiše. Ponekad će djelovati suviše pasivno, no zapravo će se raditi o lukavcima koji će znati sporednim putem doći do željenoga. Bit će pravi mali filozofi koji će verbalnom spretnošću zadiviti odrasle. Isticat će se komunikativnošću i lako će sklapati poznanstva. Sve će ih zanimati i nikad neće imati mira. Pod školskim satom vrpoljit će se i remetiti mir, ali će bez obzira na probleme s koncentracijom odlično shvaćati i pamtiti gradivo.

Mali Jarci rođeni od 22. do 31. prosinca bit će pod jakim Venerinim utjecajem, pa će među njima biti pravih malih umjetnika. Već od najmanjih nogu zanimat će ih glazba pa će oponašati omiljenog pjevača, možda svirati kakav instrument ili plesati. Osjećaji će im biti jaki, srce ranjivo, a držanje ponosito, pa će na drzak način pokazivati što osjećaju i uglavnom zauzimati obrambeno-napadački stav. Više će se vezati uz majku nego uz oca. Trebat će im mnogo roditeljske zaštite da bi se osjećali sigurnima.

Djeca rođena u siječnju 2015.

Jarci rođeni od 1. do 5. siječnja bit će pravi zabavljači i komičari koji će stalno nasmijavati roditelje i odrasle. Zbog svoje društvenosti, topline i jednostavnosti druga će ih djeca obožavati, a počesto će biti glavni i u društvu i u razredu. Bit će otvoreni i srdačni i te će osobine zadržati kao odrasli ljudi. Merkur i Venera bit će u njihovom znaku, pa će ova djeca lijepo crtati, a u školi pisati prekrasne sastavke. Bit će vrlo zanimljivog i nepredvidljivog ponašanja. Kada ih nešto bude zanimalo, satima će se samo time baviti. Zbog svestranosti mnogo će ih toga zanimati, no tek kad odrastu, znat će se smiriti na jednom polju djelovanja.

Rođeni od 6. do 20. siječnja bit će sigurna i jako samopouzdana djeca. Isticat će se iznimnom inteligencijom i širinom duha, pa valja poticati te njihove osobine. Čitajte im knjige i ne dopustite da se previše zabavljaju na računalu ili gledanjem televizijskog programa. Ne štedite na slikovnicama i bajkama, pričajte im dogodovštine iz svog života. Bitno je da ih motivirate kako bi se što više okrenuli prema vanjskom svijetu jer će mnogi od njih biti skloni zatvaranju u sebe. Kao odrasle jako će ih zanimati materijalni aspekt života i u tome će biti uspješni – moći će ni iz čega stvoriti novac.

Vodenjačići rođeni od 21. do 31. siječnja bit će emotivna i intuitivna djeca jako razvijene mašte. Prekrasno će crtati, pjevati ili plesati, a oni najmanji znat će se satima sami igrati, zadubljeni u svoj svijet. No na njih treba posebno pripaziti, jer će istodobno biti vrlo ranjivi i osjetljivi. Varirat će raspoloženjem i ponašanjem, a grublja odgojna metoda može ih potpuno zatvoriti. Roditelji će morati biti vrlo strpljivi i taktični u odgoju.

Djeca rođena u veljači 2015.

Mališani rođeni od 1. do 10. veljače roditelje će često iznenađivati svojom ozbiljnošću i šutnjom, kao i igrama i zanimacijama koje nisu sukladne njihovoj dobi. Mnogo i rado će čitati, crtati, smišljati i izmišljati priče i događaje, a brzo će pokazati i smisao za neke praktične stvari (odijevanje, higijena, urednost i točnost). No često će biti zatvoreni u sebe, pa će se roditelji morati potruditi da ih više animiraju i okreću prema vanjskom svijetu. Mogli bi imati poteškoća u učenju i pamćenju, pa će im problem biti čitanje i pisanje. Stoga s njima treba puno raditi i što više ih motivirati. Poslije će to biti posebno inteligentna djeca, vrlo oštroumna zapažanja, a jednog dana u svom poslu i vrlo uspješni ljudi.

Pravi predstavnici svog znaka bit će Vodenjaci rođeni od 11. do 18. veljače. Naglašena hirovitost i neprilagodljivost često će njihove roditelje dovoditi do ruba strpljenja. Ta će djeca biti osobita, originalna, puna inspiracije i ideja, pa će u životu zasjati svojim potencijalima. Bit će odlični matematičari, informatičari i istraživači, ali ih treba čuvati od nepromišljenosti i sklonosti rizicima. Kao sasvim mali plijenit će pozornost svojim šarmom, ali i neobičnim pitanjima kojima će gnjaviti svoje roditelje. Bit će jako radoznali, sve će htjeti znati. Učite ih strpljivosti, osobini s kojom bi mogli imati problema.

Ribice rođene od 19. do 28. veljače neće biti pravi predstavnici svoga znaka zbog izraženog Marsa. To će biti živahne i nemirne bebe koje će malo spavati, a kada budu veći, roditelji će ih teško pratiti jer će biti posvuda. Treba ih čuvati od mogućih ozljeda glave. Ti će mališani vrlo rano iskazivati talent za sport, pa ih valja upisati na sportske aktivnosti kako bi izbacili višak energije. Urođeni natjecateljski duh činit će ih pravim malim borcima, pa će se već u školi nametnuti kao vođe, koje će druga djeca rado slušati i slijediti.

Tekst: Vesna Narat

Foto: Profimedia

Najnovije

Najpopularnije