Znamo da je moguće dublje ispunjenje i spremni smo na njega. Dosegnuli smo točku u kojoj smo napravili puni krug svoje duhovne evolucije i čeznemo za razumijevanjem međusobne povezanosti, svoje svrhe i samih sebe. Skloni smo samoanalizi, propitujemo svoje prioritete i okolnosti te tragamo za dubljim smislom života.

Neodvojivo smo povezani sa svime što postoji u svemiru; u bilo kojem trenutku svemir automatski reagira na svaku našu misao, osjećaj i djelo. On nema drugog izbora. Svemir djeluje kao zrcalo, koje vam odražava upravo onu energiju koju odašiljete. Misli i energija koje odašiljete svemiru uvijek će vam u ovom ili onom obliku privlačiti stvari i iskustva koji odgovaraju odaslanim mislima i energiji. Ako, svjesni toga, želite pronaći veću sreću i ispunjenje u svom životu, morate raditi ono što volite i imati dovoljno vremena da biste u životu pronašli radost. Vaše je prirodno pravo da budete sretni, a obveza vam je da izražavate svoje prirodne darove i talente tako da vam donose radost. Na taj način uvelike pridonosite svijetu u kojem živimo.

Zamislite svijet u kojem svi živimo na taj način. Svijet u kojem preuzimamo potpunu odgovornost za svoje misli i svoja djela te za posljedice tih djela, u kojem nas sve više ispunjava ljubav, velikodušnost, suosjećanje i poštovanje. Kako postajemo sretniji, zahvalniji pojedinci, tako stvaramo vibraciju koja odgovara svim dobrima koja nam svemir može ponuditi i počinjemo mijenjati energiju cijelog planeta.

Razumijevanje zakona privlačnosti

Jednostavno rečeno, zakon privlačnosti tvrdi da ćete u svoj život privući sve ono na što se usredotočite. Vratit će vam se sve ono čemu poklonite svoju energiju i pažnju. Stoga, ako ste usredotočeni na dobre i pozitivne stvari u svom životu, automatski ćete u svoj život privlačiti još više dobrih i pozitivnih stvari. Ako se usredotočite na oskudicu i negativnosti, tada ćete privući takve stvari.

Evo kako taj zakon djeluje: sličnosti se privlače. Ako ste uzbuđeni, oduševljeni, ispunjeni strašću, sretni, radosni, prepuni poštovanja i obilja, tada odašiljete pozitivnu energiju. S druge strane, ako vam je dosadno, ako ste ispunjeni tjeskobom i stresom ili negodovanjem, ako ste ljuti ili tužni, tada odašiljete negativnu energiju. Zahvaljujući zakonu privlačnosti, svemir će oduševljeno reagirati na obje vrste vibracija. On ne odlučuje što je bolje za vas, nego samo reagira na svaku energiju koju stvarate i donosi vam još više iste energije. Dobivate upravo ono što se odaslali. Što god mislite i osjećate u određenom trenutku, to je zapravo vaš zahtjev svemiru da vam pruži još više toga. Budući da će vaše energetske vibracije privući energiju istih frekvencija, morate pripaziti da neprestano šaljete energiju, misli i osjećaje koji su u skladu s onim što želite biti i doživjeti. Vaše energetske frekvencije moraju biti usklađene s onim što u životu želite privući. Ako želite privući ljubav i radost, tada morate stvarati vibracijske frekvencije ljubavi i radosti.

Život je igra s bumerangom. Naše nam se misli, djela i riječi prije ili poslije vraćaju s nevjerojatnom točnošću” (Florence Shinn)

Vaše su emocije ključne

Vaše su emocije presudne u primjeni zakona privlačnosti. Naučite ih osluškivati – važan su sustav povratnih unutarnjih informacija koje vam govore o intuitivnoj reakciji tijela na vibracijska stanja koja stvarate. Tu vibracijsku frekvenciju stvarate svime onime čemu poklanjate pozornost – mislima koje mislite, uvjerenjima o kojima razmišljate, televizijskom emisijom koju gledate, glazbom koju slušate, knjigom koju čitate, svim vrstama aktivnosti kojima se bavite.

Osjećaji su dio vašeg unutarnjeg sustava vodstva. Kad ste radosni i imate osjećaj napredovanja, to jednostavno znači da ste na pravom putu, da vas ono čemu poklanjate pažnju, misli koje mislite ili stvarate, ideje o kojima razmišljate i aktivnosti kojima se bavite aktivno pokreću u smjeru vaše svrhe, snova i želja. Kad osjećate bijes, tugu, depresiju, beznadnost, bilo kakav osjećaj koji u vama izaziva dojam tjelesnog stezanja, tada vaše misli i stvari kojima se bavite ne vode prema ostvarenju vaše svrhe, snova ili želja. To je povratna informacija da ste skrenuli s puta. Vaše vam emocije govore da je vrijeme za promjenu brzine. Govore vam da je vrijeme da počnete misliti na pozitivnije stvari, da promijenite kanal i temu razgovora te da se počnete baviti nečim drukčijim, što će vam promijeniti energiju i probuditi u vama osjećaj radosti i napredovanja. Budući da vaše vibracijsko stanje privlači ono što želite, najvažnije je da vam emocije budu što pozitivnije. Održavajte emocije pozitivnima tako što osjećate radost, ljubav, sreću, oduševljenje, olakšanje, ponos, poštovanje, opuštenost i vedrinu. Zapamtite, sličnosti se privlače. Privlačite ono što osjećate.Zato se bavite stvarima zbog kojih se dobro osjećate – neka vas ispune strast i oduševljenje prema životu!

Usredotočite se na pozitivno

Odašiljanje neodređenih signala svemiru i drugim ljudima ometa vašu sposobnost privlačenja i očitovanja na jasan i djelotvoran način. Primjerice, ako ste “protiv” nečega, zapravo to isto iznova stvarate. Stvarate još više onoga što želite ukloniti. Ako ste “protiv rata”, ponovo razmislite. Ovdje je ključna riječ “rat”, a dobit ćete upravo to i još više. Bolje je biti za “mir”, svemir će primiti vibraciju “mira” i reagirati u skladu s njom.

Unesite tu jednostavnu promjenu u svoj život. Svjesno se potrudite promijeniti način na koji razmišljate i govorite te nemojte davati nepotrebnu energiju stvarima koje ne želite u svom životu. Kad je god to moguće, izbjegavajte sebe, svoje misli i emocije izlagati negativnim ljudima i utjecajima. Evo nekoliko primjera kako negativne poruke zamijeniti pozitivnima: nemojte pomisliti “ne želim zakasniti”, nego pomislite “želim stići na vrijeme”. Nemojte reći “prestani toliko galamiti”, nego recite “molim te, budi malo tiši”. Zapamtite: u svakom području života ostanite što više usredotočeni na ono što želite, a ne na ono što ne želite.

Napisao: mr. sc. Darko Sambol, prof. psihologije, edukator za osobni razvoj

Foto: Profimedia