Mala su djeca vrlo lukava. Pokušavaju na sve načine izraziti svoje emocije, pogotovo kada se osjećaju preopterećeno. Ponekad se bore između svojih želja i nemogućnosti da ih izraze zbog još nerazvijenih  socijalnih i komunikacijskih vještina. Jedna je britanska mama na svome Instagramu podijelila trik o tome kako svojeg klinca uspije snimiti kada dobije napad tantruma.

Amy Crisp, uz tvrdoglavog mališana, uskoro će dobiti još jedno dijete, a tehnika svladavanja tantruma njezinog sina Colbyja oduševila je mnoge roditelje.

View this post on Instagram

A post shared by Amy Louise Crisp (@amylouisecrisp.x)

Kada Colby počne neutješno plakati, bez nekog očitog povoda, Amy mu samo predloži: 'Colby, idi i sjedni na stepenicu dok ne postaneš opet sretan, molim te' I kada Colby ustane i krene prema stepenici, rješenje je već na pola puta. Jer, nakon što sjedne na stepenicu, u roku tri sekunde prestaje plakati.

Potom ga mama nježno pita: 'Jesi sad sretan?' A nakon što on odgovori: 'Da', vraća se na igranje. Kako jednostavno, zar ne? Važno je samo pronaći baš tu, jednu, sretnu stepenicu...

Ovaj je video privukao više od 77 500 lajkova i 1 125 komentara, a mnogi su priznali da i oni trebaju u svome životu 'korak koji vodi prema sreći'.

Tekst: Sanja Matasić

Foto: ScreenShot Instagram