Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slavne mame koje su se ponosile dojenjem u javnosti

Ove slavne mame žele svojim primjerom potaknuti i sve one mame koje žele dojiti, da ustraju i ne odustaju i kada je najteže

 Ashley Graham

Svake se godine u prvom tjednu kolovoza, točnije od 1. do 7. kolovoza brojnim javnozdravstvenim akcijama diljem svijeta, obilježava Svjetski tjedan dojenja.

U sučaju da ste propustili naše teme o dojenju, možete ih pročitati ovdje i ovdje!

Cilje obilježavanja ovog tjedna jest osvijestiti važnost dojenja za zdrav rast i razvoj djece, a nipošto nije usmjeren na one žene koje su odlučile drugačije hraniti svoju djecu, bilo da su zato imale medicinski opravdane razloge ili jednostavno nisu željele dojiti. Dakle, u ovom tjednu fokus nije na njima te cilj nipošto nije na osudi njihova drugačijeg izbora. Fokus je na svim onim ženama koje žele dojiti, no ne ide im lako ili pak odustaju zbog nedostatka edkukacije, podrške... Cilj ovog tjedna jest pomoći svakoj majci koja na ovaj način želi hraniti svoju bebu, da u tome bude ustrajna, da ne poklekne ni kad je najteže. Jer dojenje je uistinu prepuno izazova, i u samim početcima, kad se i majka još oporavlja od porođaja, definitivno sve samo ne lako. Upravo zato edukacija o svemu što dojenje podrazumijeva, čini čuda!

Vjerujemo da sličan učinak imaju i brojne slavne mame koje se nisu libile javno dojiti svoju djecu. Mnoge od njih upravo su u ovom tjednu na društvenim mrežama objavile fotografije na kojima doje svoju djecu. Uz njih su napisale i pokoji savjet majkama koje doje, ali i onima koje nisu u mogućnosti to činiti. Među njima je i brazilska ljepotica, supermodel Gisele Bündchen, koja se prisjetila dana kada je dojila svoju djecu, 11-godišnjeg Benjamina i tri godine mlađu Vivian. Iako priznaje da joj je u početku bilo teško, to je iskustvo za nju bilo neprocjenjivo.

'Neki od posebnih trenutaka koje sam dijelila sa svojom djecom dogodili su se dok sam ih dojila. Taj poseban pogled koji dobiješ od djeteta, ta povezanost nešto je što se razlikuje od svih drugih iskustava. Sviđa mi se tjedan u kojem se podiže svijest o važnosti dojenja. Tako je, u početku može biti teško, može boljeti, ali bez obzira na to koliko zna biti izazovno, ne bih to iskustvo mijenjala ni za što na svijetu. Čestitam svim mamama za trud koji ulažemo, onima koje doje i onima koje nisu mogle dojiti. Čestitam vam svima', napisala je 41-godišnja manekenka.

U galeriji fotografija donosimo vam fotografije Gisele, ali i nekih drugih slavnih mama koje su se ponosile što su dojile svoju djecu!

Ashley Graham ranije je podijelila i ovaj divan video u kojem ujutro u krevetu doji svog sinčića Isaaca.

Tekst: Josipa Scotti Čavlina
Foto: Instagram, Profimedia

Najnovije