Našprijedlog za ljetni meni su popečci od tikvica, koji su ukusni i hladni, a idelani su za slani zalogaj na plaži, uz to nisu zahtjevni niti za pripremu.

Sastojci: 3 manje tikvice ili 2 veće, jedno jaje, 500 g svježeg kravljeg sira, 2 velike šalice zobenih pahuljica, prezle, začini po želji, kokosov maslac ili ulje za pečenje po želji

popecci-od-tikvica-koje-ce-vasi-klinci-obozavati-jednostavni-recepti-foto

Priprema: Naribajte tikvice, posolite ih i pustite da odstoje 15-ak minuta kako bi otpustile vodu. U posudi umiješajte jaje, sir, začinite i dodajte zobene pahuljice, također pustite da smjesa odstoji 10-ak minuta. Potom u smjesu dodajte ocijeđene tikvice i sve ujednačite. Smjesa će biti ljepljiva, ali dovoljno kompaktna da možete formirati popečke. Ako vam se čini prerijetka, dodajte još zobenih pahuljica.

Od smjese oblikujte popečke i svaki prije pečenja uvaljajte u prezle. Pecite na kokosovom ulju dok ne dobiju zlatno-žutu boju... Dobar tek!

Tekst: Sanja Matasić

Foto: Shutterstock