Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

3 najčešće greške kod nošenja beba od 6 do 12 mjeseci starosti

Ivana iz Senzogyma snimila je kratak, ali poučan video na temu nošenja beba od 6 do 12 mjeseci starosti. Naime, pravila o tome kako nositi malene mijenjaju se ovisno o njihovoj dobi

 baby handling i pogreške

Vjerujemo da je većina već čula za baby handling, no pitanje je koliko ga roditelja uistinu i prakticira. Riječ je o pravilnom postupanju s djetetom tijekom svakodnevnih aktivnosti. U ranoj razvojnoj dobi te aktivnosti su primjerice podizanje i spuštanje na podlogu, nošenje, okretanje iz ležećeg položaja na leđima u ležeći položaj na trbuhu, ali i rana komunikacija, interakcija i igra s bebom.

U videu koji vam donosimo u nastavku, riječ je o nošenju beba od 6 do 12 mjeseci starosti. Snimila ga je četverostruka mama Ivana, inače dipl. fizioterapeut (neurološko područje) i radni terapeut koja u sklopu Senzogyma provodi i razne edukacije, poput Babysteps programa za poticanje ranog razvoja za bebe. Ivana je primjetila da mnogi roditelji uopće ne pridaju važnost načinu na koji nose svoju djecu te je kratkom snimkom željela ukazati na najčešće pogreške, ali i kako bi se djeca trebala nositi.

Obavezno pogledajte, traje svega 13 sekundi!

View this post on Instagram

A post shared by ???????? (@senzogym)

Inače, učenje baby handlinga preporuča se još za vrijeme trudnoće kada su majka i otac još uvijek dovoljno opušteni i imaju vremena uvježbavati adekvatne aktivnosti na lutkama. No sasvim je uredu uzeti sat baby handlinga i dok je beba još sasvim malena, nakon što se i majka i dijete oporave od poroda (s otprilike mjesec dana starosti). Međutim, baby handling se može primjenjivati i na starijim bebama jer se mijenja kako dijete raste te za početak nikad nije kasno.

Tekst: Josipa Scotti Čavlina, izvor Senzogym

Foto: Shutterstock

Najnovije

Najpopularnije