Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kad mama ide na kupanje: Brzi recepti za fini ručak u pola sata!

Koliko god se mi veselili ljetu, priznat ćete da planiranje obroka i odlazak na plažu s djecom zahtijeva organizaciju širih razmjera, kaže mama Zrinka, koju smo upoznali preko njezina portala Mamin ručak i koja nam je već otkrila ...

 Zrinka, Duje, Luka i Karlo

Kako je Zrinka iz Splita i ondje provodi većinu ljeta, kako sama kaže, na materinoj/bakinoj spizi, uspije se malo odmoriti od kuhinje i lonaca. Ipak, ona i obitelj 'ukradu' nekoliko dana samo za sebe te otplove na neki obližnji otok.

Spominje kako su prijašnjih godina obišli Murter, Brač, Hvar, Vis, Korčulu, Cres i Lošinj, a ove se godine spremaju na Pelješac. I u takvim avanturama valja nahraniti gladna dječja usta, ali i biti na plaži te napuniti baterije za nove obaveze.

Kako je ljetovanje s troje djece organizacijski zahtjevno, a mama Zrinka je očito u tome doktorirala, donosimo njezine savjete kako najjednostavnije organizirati nabavku namirnica i pripremanje jednostavnih i brzih obroka.

'Tih pet ručkova za pet dana zajedno planiramo unaprijed i nabavku namirnica obavim u Splitu. S obzirom na to da je riječ o otocima, nikad ne znaš, a i namirnice su puno skuplje nego na kopnu', kaže Zrinka.

Stoga, donosimo Zrinkinih 5 recepata, koje možete spremiti doslovno u 30 minuta, uz napomenu da obavezno na ljetovanje krenete s isplaniranim jelovnikom i kupljenim namirnicama. Manje stresa i više vremena za uživanje u ljetu!

1. Piletina s cherry rajčicama, krutonima i mozzarellom

2. Salata od tune, povrća i jaja

3. Salata s piletinom i slanutkom

4. Tjestenina s patlidžanom i rajčicom

 tjestenina

5. Zeleni rezanci s dimljenim lososom

 losos

I tko kaže da se na moru ne može kuhati. Uživajte u finom i brzom ljetnom zalogaju!

Tekst: Sanja Matasić

Foto: Mamin ručak

Najnovije

Najpopularnije