Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tri ključna koraka koja mogu spasiti brak ili vezu

Sreću u ljubavnom odnosu nećete postići trudeći se samo mijenjati njega, jer što god partner radi u vezi, barem djelomično to čini zbog načina na koji vi reagirate

 kako spasiti vezu ili brak

Preopterećeni smo obvezama i problemima; partnera se često doživljava kao nekoga s kime dijelimo trošak kredita i brigu o djeci; ne ulažemo ništa, a želimo puno toga i (pogrešno) vjerujemo da drugi žive bolje od nas. Iako se danas u Hrvatskoj svaki treći brak raspada, statistike kažu kako još uvijek brak ne smatramo zastarjelom institucijom. "Možete iz temelja promijeniti partnera, odbaciti ga i zamijeniti novim, ali to neće promijeniti ništa, sve dok ne raščistite stvari unutar sebe", tako tvrdi dr. Phillip C. McGraw, autor knjige "Kako spasiti vezu" i navodi tri ključna koraka koja trebate napraviti, a uključuju promjenu nekih loših navika i zabluda koje su u vama stvarale nezadovoljstvo.

  1. Ne trudite se promijeniti samo partnera, nego preispitajte i svoje navike. Svatko je ključ svoje sudbine, a drugi će se prema vama ponašati onako kako im vi sami dopustite.
  2. Odbacite mit da sve mora biti savršeno jer savršena veza ne postoji. Potpuna idila prvi je znak za uzbunu.
  3. Promijenite percepciju života - parovi koji se bave samo problemima imaju lošu vezu. Nikad ne dopustite da s vašeg lica i iz vašeg doma nestane osmijeh.

Tekst: D. P.
Fotografija: Shutterstock

Najnovije

Najpopularnije