Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

David Backham na simpatičan način čestitao sinu 18. rođendan

Mnogi naši potezi i obrasci ponašanja, odabir partnera i uspjesi ili porazi u raznim životnim područjima posljedica su upravo odnosa s roditeljima, a tata David Backham uvijek je, čini se, na visini zadatka

 David Backham sa sinovima

"Sretan 18. rođendan mojem malom čovjeku (ili više ne tako malom). Izrastao si u najdivniju osobu i čestitke što si, kako sam kažeš, napokon čovjek. Volimo te. Nikad ne odustaj od svojih snova i ciljeva. Evo te na fotografijama otkad si prvi puta bio u mojim rukama do ovog trenutka u kojem sam sam sebi morao priznati da je moj sin viši od mene", napisao je ispod kolaža fotografija David Backham, čestitajući tako svojem srednjem sinu Romeu 18. rođendan.

Mnogi naši potezi i obrasci ponašanja, odabir partnera i uspjesi ili porazi u raznim životnim područjima posljedica su upravo odnosa s roditeljima, a u obitelji Backham, barem ako je suditi po imidžu kojeg su stvorili u javnosti, vladaju savršeni odnosi na relaciji roditelj-dijete. Posebno se hvali odnos tate Davida i njihovih sinova te mezimice Harper. "Očinska uloga razlikuje se od uloge majke i veoma je važna u procesu stvaranja identiteta djeteta, osobito kod dječaka. Otac je model od kojeg dijete uči promatrajući ga i usvajajući verbalne te, još više, neverbalne poruke", rekla je psihologinja i psihoterapeutkinja Marija Roth za Roditelje.hr napominjući kako model koji očevi pružaju svojim sinovima postaje obrazac ponašanja koji će sinovi preuzeti kada i sami budu očevi, pa čak i ako se svjesno suprotstavljaju načinu odgoja koji su stekli u obitelji. Stručnjaci tvrde da i u tim slučajevima djeca, ma koliko zrela i odrasla bila, nesvjesno traže potvrdu i odobravanje za svoje postupke. Kao mali, dječaci su više povezani s majkom, a onda se u dobi od devet godina počinju identificirati s ocem te žele njegovu pažnju i naklonost. Više o tome što sve dijete dobiva preko tate te kakav utjecaj očevi imaju na kćeri, a kakav na sinove, saznajte OVDJE.

Tekst: D. P.
Fotografije: Instagram

Najnovije